Szlovákia, Gúta (Kolárovo), hajómalom múzeum, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Gúta (Kolárovo), hajómalom múzeum, SzG3
Helyszín: Szlovákia, Gúta (Kolárovo), hajómalom múzeum, SzG3
Szlovákia
   47,920663   18,001661

 
1 év 8 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Szlovákia, Gúta (Kolárovo), hajómalom múzeum, SzG3
736
1
2
24
0
2016. április 6.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Nemrég ismét fotószafárin voltam Szlovákiában. Azon a környéken, ahol ilyankor járkálni szoktam, már elég nehéz új helyeket találni. Most azért leltem néhányat, ezek közül az egyik ez a hajómalom múzeum.
Néhány szó a község elhelyezkedéséről. A Csallóközben található, ami azért érdekes, mert ez Európa legnagyobb folyami szigete (1615 km2!). Akkora, hogy igazából nem is látszik a sziget volta. Pozsonynál ágazik le a Kis-Duna, majd pont itt Gutánál csatlakozik be a Vágba, ami kb 90 km-re van Pozsonytól. Itt csupán azt tudjuk, hogy átmegyünk a Kis-Dunán és akkor a szigeten vagyunk (vagy fordítva). A térképen látszik, hogy ahol az elöntéseket fényképeztem, a mögött csatlakozik be a Vágba a Kis-Duna.
A hajómalom múzeumot viszonylag nehéz megtalálni, mivel (legalább is én) nem láttam útba irányító táblákat. Ha ilyen nincs, akkor a falun átvezető főútról úgy a falu közepénél (itt látható egy kisebb panelházas terület) le kell észak felé menni, majd a gátra felhajtva meg kell nézni, merre is van a malom. A holtág másik oldalára, ahol a múzeum található, egy új és szép fahíd visz át. A hajómalmokról azt kell tudni, hogy egy bizonyos időszakban rengeteg volt belőlük a Dunán és a nagyobb folyókon, amelyek szó szerint eltűntek. Ez sem eredeti, hanem másolat. A volt Komáromi Járási Építkezési Vállalat 1980-ban felkérte a Pozsonyi Szlovák Műszaki Főiskola Építészmérnöki Karának az építészet elméletével és történetével foglalkozó tanszékét egy hajómalom tervének a kidolgozására. A hajómalmok eredeti méretében nem tudták azt kivitelezni, mivel itt nem a tényleges őrlés volt a cél, hanem az "iparág" bemutatása. Ezért egy kicsit nagyobb méretben készült el, mintha eredeti lenn. Ez a bemutatás miatti hely miatt kellett. Amúgy igyekeztek eredeti anyagokat használni. A parti részen egy kis skanzen szerűség található. Azért írok skanzen szerűséget, mivel eléggé eklektikus a kialakítása, kissé rendezetlen, nem igazán lehet tudni, ez skanzennek készült volna, vagy egy hétvégi buli hely, ahol lehet kondérozni és a sok asztalnál és padnál egy jót piknikezni. Az azért jó, hogy az egészért nem kérnek pénzt, csak magáért a hajó múzeumért (felnőtt: 2 Euró, gyerek: 1 Euró). Most viszont az nem volt nyitva, viszont ki volt írva egy telefonszám, valószínűleg azt felhívva kijön valaki és meg lehet nézni a hajómalmot. A hely megtekintése után lehet egy jót sétálni a kiöntések mentén (van jó út) és jó fotókat is lehet készíteni.
Egy kiegészítés: nem tudom, hogy kinek mond valamit az a "motor" név, hogy Babetta, na azt itt gyártják!


Címkék: gúta, hajómalom_múzeum, kolárovo, landscape, museum, river, slovakia, szlovákia, словакия
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Horizont hozzászólása 1 év 8 hónapja érkezett
Milyen szép kis hely a nyugalom szigete! :)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |