Olaszország, K!SS* Firenze

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 12 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS* Firenze
Helyszín: Olaszország, K!SS* Firenze
Olaszország
   43,768096   11,253085

 
4 év 5 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Olaszország, K!SS* Firenze
1162
2
2
12
0
2013. június 15.
Firenze mindenképp a listán volt mindannyiunk fejében, tehát elindultunk megnézni. Az autópályán hamar oda is értünk. Leálltunk egy árnyékos helyen a vasút mellett és váltottunk parkolójegyet pár órára. Itt ismét a kreatív behajtani tilos táblák ugrottak legelőször elénk az utcákban, amiken most már jót mulathattunk.

Erről a városról az embernek rögtön a Medici-ek gazdagsága és a művészetek iránti szeretete jut eszébe, valamint a híres Dóm, aminek sokáig a legnagyobb önhordozó kupolája volt a világon, míg a kínaiak meg nem döntötték ezt a rekordot nemrég az egyik stadionjukkal. Namármost a Dómról annyit, hogy szerintem túlságosan is körbe van építve ahhoz, hogy érvényesülni tudna.

Belölem nem váltotta ki azt a hatást, amit vártam, hiszen mikor megpillantottuk, akkor egy szűk utca végén, szinte besúvasztva látszott belőle egy darab és mikor közelebb értünk se lett sokkal szebb a látvány, mert egy része fel volt állványozva és bekerítve, valamint a tere se túl nagy szerintem. Ezt még az is fokozta, hogy számtalan túrista tolongott a környékén. Sajnáltam a hintós esküvői párt, hogy ilyen romantikátlan környezetben kellett a lovaiknak átaraszolni abban a hőségben, ráadásul közvetlen mögöttük himbálózott zsákban a „lópikula“, ami árasztotta a bűzt.

A Dóm maga tényleg gyönyörű kívülről, a belsejétől viszont a kupolán kívül nem voltam elájulva, bár több híresség kéznyomát is őrzi. Fel se mentünk a kupola tetejére, mert nem voltunk kíváncsiak a környező háztetőkre. Az alagsorban csecsebecséket lehet venni, én Anyukámnak vásároltam egy rózsafűzért, amit még második János Pál Pápa dedikált. Sajnos a magyar nyelvű ima hozzá már nem volt meg, így az olaszt vettem meg.

Innen továbbsétáltunk a város szívébe a Piazza del Signoria térre, ahol számos szoborban gyönyörködhettünk, többek közt Michelangelo-tól a parittyás „Dávid“ élethű másolatában és Cosimo Medici bronz lovasszobrában. A Palazzo Vecchio-nak csak a belső udvaráig jutottam, sajnos a múzeumba már nem tudtam felmenni, sőt az Uffizi Galériába se nézhettem meg a Vénusz születését Botticelli-től, mert már megint mindenki szokás szerint fáradt és éhes lett!

Következő állomás a „Hard Rock Cafe“, ahol éppen valahányadik születésnapját ünnepelte az üzlet. Ebből az alkalomból kisminkeltek minket míg az asztalra vártunk. Én egy divatos „Smokey Eyes“-t kértem és mire végeztek velem úgy néztem ki, mint „Lady Gaga“, sőt simán felléphettem volna egy vándorcirkuszban is bohócként, de ha már megtörtént később az utcán is így mászkáltam. Elötte viszont megkajáltunk és vásárolgattunk a Shop-ba, hogy a banda jobb kedvre derüljön.

A naplementét már az Arno folyó „Öreg híd“-járól néztük (Ponte Vecchio). Ez a híd is világhírű a fecskefészekként rátapasztott szines házaival. Átsétáltunk a középkorból maradt műhelyek közt, miközben utcai zenészek muzsikáltak a híd közepén. Finom, óriás adag olasz fagylaltot nyalogatva mentünk el Dante bácsi szobra elött a Szent Kereszt téren álló szépséges Santa Croce templom mellett, ami szintén nem érvényesülhetett az elé épített melák szabadszinpad miatt.

Valamelyik utcában véletlenül felfedeztük a bronzból készült vadkant „Il Porcellino“-t, akinek az orrát vadul simogatták az emberek, így mi is megcsiszoltuk kicsit, hogy még fényesebb legyen neki. Itt egy agresszívan kolduló cigányasszony majdnem lepolírozta a mi orrunkat is annyira csörgette a pléhdobozát a szemünk elött, hogy dobjunk bele valamit és simán szedegette ki a pénzt a disznó alól. (A legenda szerint, ha valaki pénz dob a szobor alatti kútba és megsimogatja a vadkan orrát, az visszatér a városba.) Ö még biztosan vissza fog ide jönni… mi kétlem.Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Ildikó Kiss hozzászólása 4 év 5 hónapja érkezett
Örülök, hogy tetszett :)
 
 
Horizont hozzászólása 4 év 5 hónapja érkezett
:DDDD Élvezetes volt!! Köszi!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |