Ausztria, Riegersburg - fellegvár, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Riegersburg - fellegvár, SzG3
Schloß Riegersburg, SzG3
Helyszín: Ausztria, Riegersburg - fellegvár, SzG3
Ausztria
   47,005061   15,932440

 
5 év 6 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Riegersburg - fellegvár, SzG3
2765
0
1
18
1
2012. június 12.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ha valami vár látványos messziről, akkor ez az! ma fellegvár már Stájerországban van, még ha csak néhány km-re stájer-burgenlandi határtól. Célszerű É felől megközelíteni, mivel innen a leglátványosabb a képe. Ezt a vidéket a stájerok vulkán vidéknek hívják, úgy tűnik, teljes joggal. Már Güssing is egy bazaltkúpra épült, de ez itt még jobban látszik, a kitett sziklafalra több via ferrata (klettersteiger) utat is kijelöltek. A magasság miatt nem kell megijedni, már a parkoló is (az É-i) is az út felett van jó pár méterrel, de a lustábbja itt is egy kis siklóval tud felmenni a fellegvár szintjére (2 Euro/fő/irány). Gyalog is fel lehet menni, ekkor be kell menni a városba és a templom mellől indulva 7 kapun áthaladva érhetünk fel a várba (kb. 20 perc nem túl erős iramban). A kocsit letehetjük az É-i parkolóba, majd a várat nyugatról gyalog megkerülve ugyanide juthatunk (a városban viszonylag nehéz parkolni, ez az út nem túl hosszú, nyaranta mikrobuszok is közlekednek itt).
A fellegvárból igen szép a kilátás, mivel tényleg alaposan kiemelkedik a tájból. A képekről megállapítható, hogy a vár tényleg látványos, jól karbantartott. A várban két kiállítás van, egy boszorkányügyi egy vár történeti. A leírások alapján nem biztos, hogy érdemes ennyi pénzt (10 Euro/fő/2012) kiadni, mivel nem berendezett szobák vannak itt, hanem kiállítások. Az egyik értelemszerűen a boszorkánykiállítás. Ez biztosan nem érdekel. Azért annyit érdemes megjegyezni, hogy ez a táj a boszorkány üldözés egyik osztrák központja volt. A legnagyobb boszorkányper ide nem messze Feldbachban volt, 1673-1675-ig tartott és 95 "boszorkányt" ítéltek el. A vár történeti rész a Vármúzeum nevet viseli, a vár urainak történetét mutatja be. Igazából két terem, a lovagterem és a fehér terem lenne érdekes (mindkettő üres, csak a falak vannak körbe, bár azok elég szépek és jellegzetesek, ez a két szoba talán nem és 10 Euro-t), de nem biztos, hogy az. Miután nyáron erre szeretnék jönni családilag, valószínűleg feljövünk a siklón, megnézzük a várat kívülről, majd lesétálunk a városba menő úton és elmegyünk az itteni szabad strandra (erről még nem csináltam képeket). Ez sem rossz program, az unokámnak meg szerintem elég is lesz (3 éves - 2012).
Azt még el kell mondanom, hogy a környék erősen felkészült a turizmusra, minden van, ami kell, az egyszerűbb szállásoktól a luxus wellness hotelig, csoki manufaktúrától a lég-szárított sertés combig (véletlenül Vulkán sonka a neve). Tehát egy egynapos kirándulásra abszolút jó, a látvány meg magáért beszélt.
Még néhány szó a vár teljesítményéről: soha senki nem vette be, pedig többek közt magyarok is ostromolták, tehát az elképzelés jó volt, hogy itt kell várat építeni.


Címkék: ausztria, riegersburg, vár, fellegvár
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |