Németország, Spangenberg, a kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Spangenberg, a kastély, SzG3
Helyszín: Németország, Spangenberg, a kastély, SzG3
Németország
   51,119492   9,662040

 
2 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Spangenberg, a kastély, SzG3
525
0
1
18
0
2015. április 10.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Spangenberg-ben már jártunk, akkor a városmagot tekintettük meg. Most menjünk fel a város felett magasodó hegyre és nézzük meg az ott található kastélyt. Szokás szerint igen változatos üzemmódban alkalmazták, volt vár, vadászkastély, erőd, börtön, erdészeti iskola, étterem, szálloda. Jelenleg zárva van felújítás miatt, állítólag vadászati kiállítás lesz benne.
amúgy igen régi a vár, az első említés 1235-ben történt róla. Igen szokatlan a kialakítása, mert egy ilyen magas és meredek helytetőn még nem láttam olyan várat, amelyet ekkora árokrendszer vesz körül. A legkülső sánc rendszer már korábban elpusztult, annak csak nyomai vannak meg. Maga a vár körül egy kb. 7-8 m mély és 15-20 m széles árokrendszer húzódik. A várba csak két helyen lehet bejutni. A látszólag jól védhető kialakítása ellenére története során igen sok kárt szenvedett. Korábban a tartománygrófok sokat tartózkodtak itt, de amikor a város fele 1637-ben megsemmisült, kikerült a látókörükből és kezdett leromlani. 1758-ban, a hétéves háborúban még a francia csapatok is elfoglalták. Kb. ettől az időtől fogva teljesedett ki a börtön funkciója, egészen a II. HH-i. Általában elit börtönnek számított, mert szinte majdnem csak tiszteket tartottak fogolyként itt (a II. VH. alatt angol tisztek voltak itt). A II. VH végén egy amerikai bombázás után szinte teljesen kiégett, csak a határoló falak maradtak. Jó szokás szerint nem hagyták ebek harmincadjára a kastélyt, bár sikertörténetnek sem lehet mondani a dolgokat. Sajnos a város - mint azt már említettem - kissé (nagyon) kiesik a turista vonalakból, így csak az elvetemült favázas ház és vár turisták látogatnak ide, szerintem eléggé kevesen (állítólag a városnak magának jelenleg 25 millió Euró adóssága van).
Viszont a kilátásért érdemes ide feljönni, a vár is teljesen körbejárható. Viszonylag nehéz megtalálni a főútról a lehajtás helyét, mivel km-ekkel korábban jól ki van táblázva a vár iránya, de szokás szerint ahogy közeledünk felé, ezek a jelzések elmaradnak. Most is csak egy kis nyíl mutatta a lekanyarodás helyét, amit a gaz is benőtt jócskán. Célszerű a temetőt keresni, az út mellette visz el. A vár alatt egy jó nagy parkoló van, most persze üres volt. Innen kb 5 perc alatt felsétálhatunk a várhoz. Mint mondtam, a vár körbejárható, de szerintem kezdjük ezt bal felé menet, így a végére hagyhatjuk a fantasztikus kilátás a város felé. Innen lenézve láthatjuk, hogy milyen meredek a hegyoldal (legalább is a város felé). Egyszer biztosan a felújítás is elkészül, akkor belülről is megtekinthető lesz a vár.


Címkék: spangenberg, kastély, németország
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |