Ausztria, Hartberg, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
1 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

1 hónap 27 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

1 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

2 hónap 4 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

2 hónap 14 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Hartberg, SzG3
Helyszín: Ausztria, Hartberg, SzG3
Ausztria
   47,280969   15,969132

 
4 év 7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Hartberg, SzG3
601
0
1
11
0
2013. február 8.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Hartberg egy helyes kis kelet stájer város, melyet szintén meglátogattam február elején (a vár és kastély felkutatási túrám alkalmával, mivel itt is van egy). Szerencsére az átmenő forgalom elkerüli a belvárost, így zavartalanul lehet benne szemlélődni, a belváros jó része sétáló utca. A városba dél felől beérkező főútról egy körforgalomnál kell lekanyarodni a centrum felé, de az sem oda megy, hanem a régi városfal mellett elkerüli azt. Itt le lehet rakni az autót, majd egy lépcsőn kell felmenni a főtérre átmenő kapualjhoz. Érdekessége, hogy a főteret nem Főtérnek hívják, hanem Kirchengasse-nek. Természetesen sétáló utca (itt szó szerint), itt található a gyönyörűen rendbentartott Városháza, mellette a plébánia templom (ugyancsak innen indul a tényleges sétáló utca is, nagyon szép épületekkel). A templom mellett található a városka legrégebbi épülete, ez a Karner, amely egy román kori kerek kripta, nagyon szép belsővel (télen sajnos nem látogatható).
Hartbergnek vannak más látnivalói is, mint pld. a Hartberg-i kastély, a Maria Lebing templom (ill. mellette egy kastély, de erről abszolute semmit nem lehetett kideríteni, még azt sem, hogy most ki használja, semmilyen felirat nem adott támpontot erre vonatkozóan).
Megjegyzés: Ausztriában szinte mindenhol azt tapasztaltam, hogy a helyiek a sétálóutcának tartott részekre is bemehetnek valamilyen módon, itt is több autót láttam a központi részen, nálunk ezt szigorúbban veszik (szerintem).


Címkék: ausztria, hartberg, város, karner, templom
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |