Ausztria, K!SS* ZIPLINE/Gröbming

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 28 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS* ZIPLINE/Gröbming
Helyszín: Ausztria, K!SS* ZIPLINE/Gröbming
Ausztria
   47,466948   13,853116

 
4 év 2 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Ausztria, K!SS* ZIPLINE/Gröbming
3960
7
1
9
0
2013. július 17.
Mikor elindultunk, akkor azt se tudtam hová… mert csak annyit árultak el, hogy sportosan kell hozzá öltözni. Megpróbáltam valamilyen trükkel kihúzni belőlük az út folyamán, hogy mire készülnek velem, de sehogyse sikerült… így még nagyobb izgalomba estem, mint szokásom. Már felkészültem a legrosszabbra is lélekbe, mégpedig arra, hogy valamilyen repülő alkalmatosságból leszek simán kihajítva szédítő magasságból. Reménykedtem benne, hogy talán a sztratoszféráig nem visznek fel, hiszen nem vagyok egy Baumgartner!

Útközben megálltunk sportnapszemüveget vásárolni, mert valaki benyögte, hogy az is kéne. Mikor a Gröbming-i kalandparkhoz parkoltunk le már kezdtem sejteni a dolgot, de biztos még nem lehettem benne, hogy mi is vár rám. Kalandparkos élményem már volt, így tudtam, hogy izzasztó mászás, ugrálás, kötélpályán lógás, horzsolt végtagok és izomláz tartozik hozzá… de nem így történt! Bementünk egy helyiségbe, ahol kompjutereken lehetett bejelentkezni, aki még interneten keresztül nem tette ezt meg, aztán ki kellett nyomtatnunk a jelentkezö lapokat.

Ezután sorbaállás következett a felszerelésért. Talán ha huszan lehettünk ezen a hétköznapi napon, de így is eltartott vagy fél óráig a dolog, majd még a buszra is várni kellett. Közben a fali plakátok alapján már következtetni tudtam, hogy kb. mit is fogunk csinálni. Megnyugodtam. Egyszerünek tűnt, kényelmesnek és ami a legfontosabb még biztonságosnak is. A kapott felszerelés viszont elég furcsa volt és egyáltalán nem tudtam elképzelni, hogy hogyan kell majd felcsatolni.

A buszban felfelé menet mindenki engem heccelt a társaságból, mivel csak én voltam nőnemü, így érthető módon rám esett a választásuk. Kicsit még rá is játszottam a dologra, had érezzék magukat fölényben a férfiak, hát ha arra van szükségük a saját félelmük leküzdésére. Az ismeretlentöl való izgalom mindannyiunkban benne volt. Aztán fent a szemünk elé táruló látvány még erősebbet szorított szívünkön. Az Alpok legnagyobb drótkötél lesiklópályáját idén adták át, tehát még sokak számára újdonság.

Miközben magunkra csatoltuk a létfontos karabinereket imádkozunk magunkban, hogy minden a helyén legyen és megtartson, aztán szédítő magasságban startolunk négyesével. Pár percig síri csend volt, aztán mikor nagyjából megnyugodtunk, hogy valóban megtart minket a felszerelés már kommunikálni is tudtunk egymással. Később már élveztem is a hangtalan lebegést a magasban, hiszen a gyönyörű napsütéses időben messze ellátni.

Bámészkodásomat csak a következő állomás szakította félbe, ahol leakasztottak bennünket a kötélröl, majd egy másikra rá és jöhetett a következö pálya. Na itt elkövettem egy hibát… a lábam beakasztottam egy fotó kedvéért, aztán éppen ebben a pillanatban lettem kilőve. Meg is rándult a bal combomba egy izom.

Ráadásul behimbálóztam alaposan és ez a pálya már meredekebb is volt! Mindenesetre szerencsésen talajt értem. Valaki közülünk megfogta a felszerelés felső részét, ami az út során felforrósodott és megégette az ujjait. Ezt ugyanis le kellett cipelnünk egy rövidebb, de meredek szakaszon a kiindulóponthoz.

Mindenesetre biztosan állíthatom, hogy ez egy nagy élményt jelent kicsiknek ( 8 éves kortól) és nagyoknak egyaránt! Próbáld ki te is!


Címkék: ausztria, kalandpark, zipline, gröbming, drótkötélpálya
Webcím: http://www.zipline.at/hu/fliegen-duerfen.php

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Ildikó Kiss hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
Horizont: na, ja... ez inkább olyan, mintha madárként lebegnél a föld felett. Mi az Europaparkban a Silverstart próbáltuk ki, nekem az volt a legnagyobb hullámvasút élményem eddig!
 
 
Horizont hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
http://www.elclubdigital.com/foro/attachment.php?attachmentid=74750&stc=1&d=1165440349
 
 
Horizont hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
Képzeld amikor Spanyolországban voltunk elmentünk a Port Aventura vidám parkba. És ott található a Dragon Khan, mely az egyetlen 8-csavaros hullámvasút a világon. 49 évesen felültem rá, mert úgy gondoltam ezt nem hagyhatom ki, mert a büdös életbe többet ide nem jövünk. Amikor levették a szemüvegünk gyanús volt :) Kétszer mentem végig rajta, mert elsőre nem tudtam élvezni igazán. Na de másodszor! Akkor értettem meg a vadászpilótákat az űrhajósokat, meg egy csomó minden mást is! :) Olyan fantasztikus érzés volt föld és ég között lenni! Azért gondoltam, hogy ez is isteni lehetett:)
 
 
Ildikó Kiss hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
Horizont: Igen, az volt :) és csak ajánlani tudom!
 
 
Ildikó Kiss hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
szalay2: Végülis amiben ülünk az nem szék, hanem a hátizsák egy része anyagból. Amúgy igazad van, más érzés, mert elöször én is azthittem, hogy csak rá leszünk kapcsolva a kötélre hátulról és csak egy karabiner fog megtartani bennünket. Olyant már csináltam Semmeringen, igaz kisebb távolságon. Persze az több bátorságot igényel, ezért több várakozási idöbe is kerül mire rábeszéled magad az ugrásra. Itt emiatt inkább így oldották meg és kényelmesebb is.
 
 
szalay2 hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
Visegrádon is van egy ehhez hasonló (bár valószínűleg nem ilyen magas) pálya, náluk Canopy-nak hívják. Ott is több szakaszban lehet lecsúszni, de csak egyenként. Viszont nem ilyen kényelmes székben (ami szerintem egy kicsit a kaland érzetét talán csökkenti, de ezzel nem akartam leszólni a dolgot), hanem szabályos mászó beülőben. Ott viszont visszaviszik az embert egy kis busszal a kiinduló állomásra. Ehhez viszont nagyon hasonló pályát (szintén négyes, de csak egy szakaszból állt) láttunk Svájcban a First kabinos felvonó mellett, amely állítólag Európa (vagy a világ) leggyorsabb pályája, a leggyorsabb szakaszon 100 km/óra felett lehet suhanni. A First és a Schreckfeld állomások közötti szakaszt lehet így leküzdeni jó pénzért. Nekünk Jungfrau bérletünk volt, így azzal mentünk le.
 
 
Horizont hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
:DD Ez qrva jó lehetett:))) Ég és föld között :) A helyek listája összekeveredett és most vettem észre az újabbakat !
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |