Csehország, Karlovy Vary.

Tündüs & zo-
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 25 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 27 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 4 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 14 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Karlovy Vary.
Helyszín: Csehország, Karlovy Vary.
Csehország
   50,225232   12,882131

 
2 év 11 hónapja érkezett
Tündüs & zo- itt volt: Csehország, Karlovy Vary.
1322
7
2
24
0
2012. augusztus 30. - 2012. szeptember 1.
Karlovy Vary - Karlsbad (D), Carlsbad (Eng).

A gyógyforrásairól lett világhíressé ez a város,
amelyet még IV. Károly alapított a XIV. század közepén.
A legenda szerint akkor fedezte fel ezt a különleges helyet,
amikor vadászat közben az egyik kutyája beleesett egy meleg vizű forrásba. Vary - cseh nyelven meleg forrást jelent.

A jelölőt nem véletlenül böktük oda, ahol van,
nevezetesen a Malomforrás-kolonnád (Mlýnská kolonáda) elé,
hisz szerintünk ez a legszebb épület a városban.
Josef Zlinek, a prágai nemzeti színház tervezője építette
1871-1881 -ben, amely a város legnagyobb és talán egyik legpompásabb oszlopcsarnoka.
A 132 méter hosszú és 13 méter széles neoreneszánsz stílusú építmény kazettás mennyezetét 124 korinthoszi oszlop támasztja alá. Belsejében 5 különböző forrás is található,
vizük hőmérséklete meghaladja az 50 Celsius-fokot!
--> Aztán ott a Piac-kolonnád (Tržni kolonáda):
A szép fehér, fából készült oszlopsort svájci stílusban tervezte Ferdinand Fellner és Hermann Hellmer. 1883 - 1884 között épült fel az egykori városháza helyén, amelyet néhány évvel korábban lebontottak. A kolonnád alatt két különböző forrás vizét is "élvezhetjük".
--> Parkforrás-kolonnád (Sadová kolonáda).
Csodálatos, festett, kovácsolt-vas építmény, amelynek két végét egy-egy pavilon zárja le, pompás oszlopait pedig szobrok díszítik.
Ezt a kolonnádot is Ferdinand Fellner és Hermann Helmer tervezte, de pár évvel korábban, mint a Piac-kolonnádot, 1880-1881 között.--> Szent Péter és Szent Pál templom.
(sv. Petr a Pavel)
A világ egyik leghatalmasabb orosz ortodox templomának, amelyet 1893-1897 között épített G. Wiedermann, öt aranyozott kupolája van. A templomot akkoriban az orosz arisztokrácia idelátogató tagjainak szánták. A helyzet azóta kicsit megváltozott, mostanában inkább úgy mondják, hogy:
Az oroszok ezt a várost is "megvették".
--> Szállásunk, a Grand Hotel Pupp,
a város legelőkelőbb szállodája.
Hagyományai a XVIII. század elejére nyúlnak vissza,
luxus a köbön mondhatnánk.
Sokaknak ismerős lehet az egyik James Bond filmből
(Casino Royale), aminek egyes részleteit itt forgatták.--> A szálloda mögötti kis utcából indul a felvonó,
(sikló, lanovka, kinek ahogy tetszik) a Barátság-hegy tetejére.
Az 1912-ben épült drótkötélpálya 167 méter magasra emelkedik és eközben 435 méteres távolságot tesz meg.
A hegytetőn van a Diana-kilátó, ahonnan nagyszerűen kilátás nyílik a városra. Lifttel, ingyenesen lehet felmenni a kilátóba.
Természetesen van büfé és egy étterem is, mini állatsimogató kecskékkel, malacokkal, lovakkal és élvezhetjük egy gyönyörű páva kevésbé gyönyörű hangját is. ;-)
Visszafelé érdemes gyalog jönni a turista-úton a város felé, így megtalálhatjuk azt a bizonyos kecskét is, ami szinte minden Karlovy Vary-i képeslapon feltűnik, de a városból nem látszik.


--> A továbbiakban hangulatos utcaképeket teszünk közzé. ;-)

# 531.


Címkék: csehország, česko, cseh köztársaság, česká republika, karlovy vary, karlsbad, carlsbad, malomforrás-kolonnád, mlýnská kolonáda, piac-kolonnád, tržni kolonáda, parkforrás-kolonnád, sadová kolonáda, szent péter és szent pál templom, sv. petr a pavel, grand hotel pupp, smetanovy sady, becherovka, karlovarská becherovka muzeum, tündüs & zo-
Webcím: http://www.karlovyvary.cz/cs

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Sziasztok! A kutyus aranyos, megtekinthető itt (https://www.facebook.com/gabor.szalay.948) + az éppen virágzó orchideáim is. A Jeseníkre már rég óta fáj a fogunk, de eddig valahogy mindig elkerültük egymást. A legközelebb a bouzovi vár esetében jártunk arra felé. A veterán autó és motor múzeumot nem biztos hogy megígérhetem, nem igazán érdekel minket. Viszont a Pradedre fel akarunk gyalogolni, érdekel a Rejviz (aki szeretné tudni, hogy mi ez, nézzen utána), a Fehérvíz patak völgye a vízesésekkel, meg sok hasonló természet hely. Meg persze a várak és kastélyok. A kutyára visszatérve, nem cipő evő, így a hidegben bent alszik a lakásban, ott sem rombol. A kertről ez nem mondható el teljesen, néhány helyen már ásott kisebb lukakat. Szerencsére a cinegéket nem zavarja el, nyugodtan lehet azokat etetni. Meg lett egy macsek is, befogadtuk. Nagyon tiszta és rendszerető, még egy kicsit tartózkodó, de oldódik (a cicus is látszik néhány képen). Szóval egy állat sereglet szerű dologgal foglalkozunk nap mint nap, de élvezzük és jó érzés, ahogy látjuk, ők is jól érzik magukat.
 
 
Tündüs & zo- hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Szia Horizont! ...on the road again, ahogy szoktuk mondani, bár ez az idézet: A tökös, a török, az őr meg a nő c. filmből származik eredetileg. ;-) Üdv. Neked is Gábor! ...és igazad van az oroszokkal kapcsolatban, ahogy mi is írtuk "ezt a várost is megvették". Ma már itt is minden bolton orosz feliratok "díszelegnek" ... kicsit, hogy is mondjam, hányinger!? Na mind1, reméljük a kutyus aranyos és a "vándorbakancsotok" is megúszta. :-) A Jeseník-hegység valóban paradicsomi, ha lehet, akkor külön kérünk majd beszámolót a vízierőműről (Dlouhé Stráně) valamint a cseh veterán autó, motorkerékpár-múzeumról (Česká Ves). :-))) Persze rengeteg kastély és vár is van arrafelé, lesz mit írnod, szeretettel várjuk!
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Sziasztok! Na végre :) :)
 
 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Üdv ismét itt! Mi is voltunk itt már többször, tényleg nagyon szép, csak már eléggé eloroszosodott és igen drága lett. Így mostanában más felé kóboroltunk. Látom, hogy a Diana kilátóhoz is felmentetek, ezt sokan kihagyják, pedig ezért kár. Van még egy kis lanovka a túl oldalon is, teljesen alagútban fut, a túloldali peremről (parkoló) visz le a völgybe. Idén ismét célba vesszük a cseheket, most egy kevésbé látogatott de nagyon szép területre szeretnénk menni, ez ÉK-en van, a Jeseník hegység. Sajnos tavaly az új kutyánk miatt nem tudtunk sehová eljutni, mivel 2-3 hónapos volt még csak, így nem tudtuk senkire hagyni.
 
 
Tündüs & zo- hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
JeDee: Megszűnt az az e-mail címünk, amivel regisztráltunk, (megváltoztatni sem tudtuk) így új jelszót sem tudtunk kérni, aztán rájöttünk, hogy lehet írni az ügyfélszolgálatnak, ahol Stefi jelentkezett be és segített, mint mindig ... és korábban is oly sokszor. ;-)
 
 
JeDee hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Welcome to the machine, again! Mi történt?
 
 
Tündüs & zo- hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Köszönjük szépen ezúton is Stefinek, hogy újra itt lehetünk és folytathatjuk a rég megkezdett "munkánkat" ! ;-) Továbbiakban: Üdvözöljük régi kedves ismerőseinket is ... és reméljük sokáig fog élni ez az oldal! :-)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |