Svájc, Jungfrau Region, Wengen, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 27 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 3 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 13 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Jungfrau Region, Wengen, SzG3
Helyszín: Svájc, Jungfrau Region, Wengen, SzG3
Svájc
   46,605862   7,921035

 
5 év 10 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Svájc, Jungfrau Region, Wengen, SzG3
1299
2
2
14
0
2010. július 29. - 2010. augusztus 3.
Sziasztok, Gábor vagyok! Megint találtam egy helyet, amit még nem tettem fel!
Wengen, hasonlóan Mürrenhez, egy napteraszon található nyaraló falu. Majdnem egymással szemben helyezkednek el a Lauterbrunnen-i fővölgy két oldalán. Ide a Lauterbrunnenből induló zöld-sárga fogaskerekűvel lehet feljutni. Ez is egy alapvetően autómentes város, bár erdészeti utakon ide is fel lehet jutni (természetesen csak külön engedéllyel), még az áruellátás is a fogaskerekűvel van megoldva. Az egyik képen látszik az egyik kút, amiről már többször beszéltem, az egész régióban mindenhol találhatóak finom forrásvizet adó kutak, e miatt nem kell sok vizet cipelni a túrázáshoz, és ez igen nagy segítség. A városka állandó lakóinak száma kb. 1300, ez nyáron 5000-re, télen 10000-re is felmehet a szállóvendégek miatt. Azt mondanom sem kell, hogy makulátlan tisztaság van a városkában. Mi azért álltunk meg itt, mert át akartunk szállni a Männlichenre menő nagy kabinos felvonóra (ez is Jungfraupasszos). Előtte sétáltunk egyet a városkában, betekintettünk egy pékség ablakán is. Már a szállásunknál kiemeltem, hogy a svájciak nagyon értenek a pékszakmához, szédületes választék van az egészségesnél egészségesebb pékárukból (csillagászati áron - pld egy zsemle 1,05 CHF). Visszatérve a nagy kabinos felvonóhoz, mint mindegyik felvonónak, ennek is megvan a maga neve: Luftseilbahn Wengen-Männlichen (LWM). A pálya alátámasztás nélkül fut fel a Männlichen tetejére. Menet közben szédületes kilátás van a hegy felé, valamint a fővölgyre. Útközben láthatóak a lavinaomlást megakadályozandó védművek is. Ha valakinek Jungfraupassa van ne hagyja ki ezt a kötélpályát! (Mi a Männlichenről "átsétáltunk" a Kleine Scheideggre, e miatt jöttünk erre, lásd OTT).


Címkék: svájc, jungfrau region, alpok, hegyek, kötélpálya, wengen
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasai...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 10 hónapja érkezett
Szerintem az embereknek nincs pénzük utazni (Mi is visszafogtuk magunkat), valamint aki akarta, az már feltette a dolgait. Ahol meg már voltam, onnan nem szoktam többször tudósítani (hacsak nincs valami jó (vagy rossz) ok, mint a Kőhegyi turistaház esetében). Mostanában is túrázgatunk, csak közelebbi helyekre, azokat pedig már bemutattam. Tavaszra tervezek egy krakkói utat, remélem nem jön közbe semmi:
 
 
Horizont hozzászólása 5 év 10 hónapja érkezett
Már nagyon "lecsendesedett" ez a honlap:)Örülök, hogy jöttél! És ilyen szép hellyel! Kivéve a kötélpálya állomása:)Jó lehet ilyen helyen lakni, gondolom milyen tiszta a levegője!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |