Horvátország, Osijek/Eszék

bbonyar
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 12 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Osijek/Eszék
Helyszín: Horvátország, Osijek/Eszék
Horvátország
   45,560624   18,695812

 
6 év 5 hónapja érkezett
bbonyar itt volt: Horvátország, Osijek/Eszék
3819
2
1
14
0
2011. június 25.
Már a római korban is fontos település. Az ókor óta jelentős kereskedelmi és hadiút mentén fekszik. A törökök több kilométer hosszú fahidat építettek a folyón és az árterén át. A Hódoltság nyugati felébe innen érkezett szinte az összes utánpótlás. Ezt a hidat 1664-ben Zrínyi Miklós felégette. A Rákóczi és az 1848/49-es szabadságharc alatt vára fontos szerepet töltött be.
A város 1991 és 1993 között több szerb ostromot állt ki. Ekkor közel ezer ember vesztette életét, és a város fele szerb ellenőrzés alá került. Csak 1998-ban csatolták vissza Horvátországhoz. A városban még most is meglátszanak a háború nyomai, de pár évvel ezelőtti ott jártamhoz képest már sokat javult a város.
Eszéknek két turisztikailag érdekes része van. Az egyik az Óváros, amely a barokk kori erődöt foglalja magába. A vár, stílusának egyik legfontosabb európai képviselője. Mivel katonai célokra készült, ezért nincs túldíszítve.
Az Újváros, a történelmi polgári belváros a vártól északnyugatra, a Drávához közel található. A két városrészt az Európa sugárút köti össze, ahol olyan békebeli villák is láthatók, amelyek szépségükben csak az Andrássy útiakhoz hasonlíthatók.
Mindkét városrész tele van szórakozóhelyekkel, és az éjszakai élet itt már igazi balkánias. Ugyan Pécs másfélszer nagyobb egyetemváros, mint Eszék, de az éjszakai élet a pécsiének többszöröse.
A városnak másutt is vannak érdekes helyei, ám azokhoz mi most nem jutottunk el.
Állítólag nagyon finom a helyi szlavón konyha, bár nem próbáltuk ki. A sörük, az Osječko pivo viszont kiváló. Szerintem összehasonlíthatatlanul jobb a hűség városa vagy a cseh kecske sörénél.
Mivel Eszékre érkezésünkkor már alkonyodott, ezért nem sikerült igazán jó képeket csinálni. A nem saját képek mind a Google Earth-ből származnak. Tudom, hogy ez nem a másisittjárt.hu, de nekem annyira tetszik a város, hogy muszáj volt nagyjából normális képeket is kerítenem hozzá.
A szállodákat elég drágának találtuk, de ha szerencsénk van, tudunk alkudni. Nekünk kb 30%-ot sikerült egy kisebb szállodában:)
Ha valaki véletlenül erre jár, ki ne hagyja a várost! :)


Címkék: horvátország, templom, vár

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
bbonyar hozzászólása 6 év 5 hónapja érkezett
Köszönöm! Most már megnyugodtam:D
 
 
Horizont hozzászólása 6 év 5 hónapja érkezett
Megbocsájtjuk:DDD Az alkonyodás miatt is, meg azért, mert bevállaltad, hogy a másé, és legfőképpen azért, mert tudjuk milyen minőségi sorozataid, helyeid vannak:) Ja és a lényeg :Eszék gyönyörű, nem is gondoltam volna...
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |