Magyarország, Apátistvánfalva, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 28 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Apátistvánfalva, SzG3
Helyszín: Magyarország, Apátistvánfalva, SzG3
Magyarország
   46,897145   16,255532

 
5 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Apátistvánfalva, SzG3
1382
2
1
18
0
2012. szeptember 29.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Folytatva az Őrség felfedezését, ismét eljutottam két olyan faluba, ahol még nem voltam. Ezek közül az egyik Apátistvánfalva.
Apátisvánfalva már szórványtelepülésnek minősül, bár nem annyira jellemző ez, mint Kétvölgy településre. A község központjában áll a rk. plébánia templom, a Wikipedia szerint a község (és a Vendvidék) legszebb műemléke. A templom 1786-ban épült, védőszentje Harding Szent István ciszterci apát. A templom falán levő 18. századi freskók ismeretlen művész alkotásai. A monumentális épület kétezer ember befogadására alkalmas, a szentgotthárdi barokk templom után ez a második legnagyobb kegyhely a Rába-vidéken. Előtte a szokásos Uniós játszótér, gyerek nélkül. Ugyanitt található még egy háborús emlékmű.
A másik említésre méltó hely (a Kétvölgy felé menő úton található) a határőr emlékhely. Az apátistvánfalvi volt határőrs épületében berendezett kiállítás a határőrélet mindennapjait mutatja be az élethűen megtartott hálókörlettől kezdve a fegyverszobán át a lovas határőrség istállójáig. Az emlékhely udvarán a szolgálat közben elesett határőr hősök emlékműve körül öt kopjafát állítottak fel.
A község határában egy szép szálloda, az Apát Hotel található. Innen nagyszerű kilátás van a templomra. A hotel előtt szépen parkosított terület van, kis játszótérre. A levegő fantasztikus!
A falu Szentgotthárdtól 8 km-re, a szlovén határátkelőtől 3 km-re, az osztrák határátkelőtő 10 km-re van, tehát egy jó kiindulási pont a Hármashatár Régió megtekintéséhez.


Címkék: magyarország, apátistvánfalva, őrség, vendvidék, templom
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 1 hónapja érkezett
Ez így igaz, viszont akkor mit szóljunk egy magyar-osztrák szlovén hármashatárhoz?
 
 
Horizont hozzászólása 5 év 1 hónapja érkezett
Nagyon érdekes ez a határőr emlékhely! Mi még emlékszünk arra amikor a közelébe se lehetett menni egy ilyen határátkelőnek!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |