Montenegró, Tara kanyon

bbonyar
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Tara kanyon
Helyszín: Montenegró, Tara kanyon
Montenegró
   43,150487   19,295425

 
8 év 8 hónapja érkezett
bbonyar itt volt: Montenegró, Tara kanyon
14921
0
2
7
0
2008. augusztus 16.
Vad, tiszta és fenséges a Tara folyó, melyet „Európa könnyeként” is emlegetnek. A hegy gyomrából tör elő északon és 140 kilométeren keresztül folyik. A Piva folyóval egyesül, és így a Drina keletkezik belőlük, mely a Balkán egyik leghosszabb és legtöbb vízzel rendelkező folyója. A több évmilliós erózió folyamán a talaj olyan változásokon ment keresztül, hogy 82 kilométeren keresztül sebesen kanyarog. Ezzel olyan kanyon alakult ki, amely a világon első helyen álló Colorado kanyon után a második helyen áll. Mélysége egyes helyeken eléri az 1300 métert.
Kevés az a hely, ahol úgy tűnik, hogy a folyó nyugodt. Ezen a kevés helyen gázlók vannak, ahol át is tudunk kelni a folyón. Nem messze Bistrica helységtől a helybéliek azt mondják, hogy egy helyen olyan keskeny a folyó, hogy bajban akár egy ugrással is át lehet kelni rajta.
A növényzet a folyó körül igen sűrű és nagyon szép, különösen nagyon értékes a fekete fenyő. A fenyők törzse egyenes és nagyon magas, mintegy 50 méter és 400 évesek.
Manapság a Tarán nagyon sok az érdeklődő turista,akik a vadvízi evezés miatt jönnek ide. A vízi attrakció, amit a világon bárhol átélhetünk a mesterségesen kialakított parkokban, azok teljesen elhomályosodnak az mellett amit a Tara adhat a részünkre. A legbátrabbak tutajon ereszkedhetnek le a folyón, régen így szállították a fát. Aki egyszer itt látja meg a napfelkeltét vagy a napnyugtát, az soha nem fogja elfelejteni azt az élményt amit a kanyon adott.
A térkép a hidat mutatja.


Címkék: nemzeti park, világörökség, víz
Webcím: http://www.montenegro-info.hu/index.php?tara

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |