Horvátország, Pula/Póla

bbonyar
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 11 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Pula/Póla
Helyszín: Horvátország, Pula/Póla
Horvátország
   44,873252   13,850262

 
6 év 4 hónapja érkezett
bbonyar itt volt: Horvátország, Pula/Póla
2942
2
1
24
0
2011. augusztus 15.
A város főbb nevezetességei a római időkből származnak. Ekkor épült a kb. 20.000 főre méretezett amfiteátrum, a színház, a Sergius diadalív, és Augustus-temploma.
Az amfiteátrum hamarabb készült, mit a római Colosseum. Ha valaki látott már pár római vagy görög kori épületeket, romokat, az nyugodtan kihagyhatja. A belépő ára amúgy is drága, plusz kintről, a domboldalról be lehet látni az egész belsejét. A benne lévő múzeum pedig szegényesebb, mint pl. a balácapusztai.
A régészeti múzeum kertjében lévő színház romjai nem túl látványosak. Ide bárki bemehet ingyenesen, csak az épületben kell fizetni a múzeumért. A színház felett a velencei időkből származó erőd áll. Ide pár kunáért bemehetünk, ahol egy kis múzeum található. A kilátás nem túl szép, mert az amfiteátrum mellett a teherhajó kikötő is látszik innen.
A város főterének az egyik sarkában található a Kr. e. 27-ben épült diadalív. A díszkapun túl húzódó utca mentén található az Augustus-templom, és a régi városháza. A római templom kívülről igen látványos, de belül már kevésbé. Múzeuma igen szegényes, és látható hogyan toldozták-foltozták az épületet a különböző korokban, nem túl szépen.
A városban számos érdekes keresztény templom is található, de azokat most kihagytuk.

Ui.: Lehet, hogy túl pesszimistán írtam a városról, ennek ellenére, ha valaki az Isztrián jár, annak kötelező látnivaló.


Címkék: horvátország, rom, templom, város

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
bbonyar hozzászólása 6 év 4 hónapja érkezett
Persze, szép a hely, csak nem annyira, mint ahogy némelyik útikönyv állítja. Nekem a szintén isztriai Hum sokkal jobban tetszett. De arról majd később:) Szép helyekért tényleg nem kell messze menni. Nekem lakhelyem, Pécs és környéke a világ leggyönyörűbb vidéke. Ha valaki mást mond, az hazudik:D
 
 
Horizont hozzászólása 6 év 4 hónapja érkezett
Végre egy hely ahol én is jártam. Optimistán. De én akkor is az vagyok ha csak a szomszéd településig jutok el:)) Jó oké, én is nagyobbat vártam, de azért tetszett:)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |