Ausztria, Straß (in Steiermark), SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Straß (in Steiermark), SzG3
Helyszín: Ausztria, Straß (in Steiermark), SzG3
Ausztria
   46,727249   15,626077

 
4 éve érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Straß (in Steiermark), SzG3
736
0
1
7
0
2013. március 16.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ezt a helyet korábban nem akartam feltenni, de tanulmányozva a képeket egy érdekességre bukkantam.
Maga a község nem túl érdekes, még szépnek sem lehet igazán mondani, főleg nem osztrák viszonylatban. Amiért megálltam itt, az a kaszárnya épülete volt, amiről először azt hittem, hogy egy kastély, vagy valami hasonló. Amikor megnéztem a főbejárat előtti kőtáblát, akkor láttam, hogy ez a János főherceg kaszárnya. Mindebből az következik, hogy az épületeket csodálatosan karbantartották, így lehetett egy kastéllyal összetéveszteni. Sajnos be nem engedtek, hogy az udvaron kiállított fegyvereket lefényképezhessem és itt nem kísérleteztem azzal, hogy hátha a "hátsó ablakon be tudok mászni", lévén hogy katonaságról van szó, ráadásul az egyik osztrák elit egység, a 17. határvadász zászlóalj kaszárnyája.
Maga az épület nagyon régi (1583-ban épült), de laktanyának csak kb. 160 éve használják. Mint határvadászok, a régi osztrák vadászüdvözlést használják, egymás köszöntésére, ill. harci kiáltásnak (ez az amerikaiak között is divat, hogy egyes egységek eltérő harci kiáltás, buzdítást használnak): Horridoh!
A kapu előtti kőtáblához visszatérve megállapítottam, hogy minden laktanya előtt ugyanezt a típust használják a laktananya megnevezésének kiírására. Na itt jön az érdekesség. Ha megnézitek a kapu képét, fölötte egy kettős címer található, balra az osztrák, jobbra a magyar koronás címer (az a változat, ahol alul a horvát piros-fehér kockás címerrész is látszik) található. Nem verték le, hanem az egészet az épülettel együtt gyönyörűen karban tartották.
Ahogy említettem, ez az egység egy elit egység még Ausztrián belül is és részt vettek szinte minden olyan misszióban, amit az osztrák semlegesség ellenére engedélyeztek. A kapu melletti feliratból még az is megállapítható, hogy itt tanyázik az EU egyik harccsoportja is (vagy a határvadász zászlóalj működik EU harccsoportként, ezt nem tudtam kideríteni). A kapcsolódó helyőrségi templomot meg tudtam nézni, ez is nagyon szép, de valami miatt nem engedtek ott fényképezni (nem tudom, hogy egy templomban milyen hadi titkot tudnék kideríteni, de nem vitatkoztam velük).


Címkék: ausztria, strass, straß, laktanya, jános főherceg, templom
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |