Magyarország, Budapest, a Nagytétényi kastélymúzeum, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Budapest, a Nagytétényi kastélymúzeum, SzG3
Budapest, a Nagytétényi kastélymúzeum, SzG3
Helyszín: Magyarország, Budapest, a Nagytétényi kastélymúzeum, SzG3
Magyarország
   47,390803   18,987158

 
3 év 10 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Budapest, a Nagytétényi kastélymúzeum, SzG3
2856
2
1
15
-3
2014. március 8.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Pontosítanék a címhez: igazából Száraz-Rudnyánszky kastélynak hívják, de most ez a hivatalos elnevezése. Jelenleg az Iparművészeti Múzeum fiók létesítményeként működik. Itt állandó bútor történeti kiállítás található. A kastély története igen régi időkre vezethető vissza, már a római korban villa állt ezen a helyen. A jelenlegi kastély magja a XIII. században alakult, jelenlegi formáját az 1700-as évek végén nyerte el. Sajnos az eredeti berendezésekből semmi nem maradt meg, mivel 1904-ben a kastély kiégett. A II. VH-ban igen súlyos sérüléseket szenvedett a kastély. Jelenlegi állapota a 2000-évben történt újra megnyitását tükrözi.
Igen érdekes, hogy hogyan kerültünk ide március 8-án. Miután igen szép napos időt ígértek a meteorológusok, meg ráadásul szombatra esett a nap, körülnéztem, van-e olyan hely ahol nem sablonos nőnapi programot kínálnak. Így találtam rá a du. 3-kor kezdődő vezetésre ezzel a címmel: Három nő, három kor, egy kastély. Ez a három nő: Madame de Pompadour, XV. Lajos szeretője, Száraz Julianna bárónő és Hugonnai Vilma. Az első inkább a korának stílusában itt található bútorokon keresztül kapcsolódott a kastélyhoz, míg a másik két személy tényleges kapcsolatban. volt a kastéllyal. Erről most csak ennyit, akit érdekel, utána tud nézni az interneten. Jó másfél órás vezetés volt, a szokásostól eltérő információkkal. Szerintem érdekes volt.
Néhány olyan pozitívumot is láttam itt, amit máshol is lehetne alkalmazni:
1. Fotózási engedély (400 Ft.): sok helyen tiltják a fotózást (nem igazán értem, hogy miért), így stikában kell fotózni, mert azért ezt megteszem. Sokkal ésszerűbb lenne, ha árulnának fotójegyet (megfelelő áron), azt szívesen megvenném és akkor legálisan lehetne fotózni, meg egy kis bevétel is jönne az adott helyre.
2. Igen szimpatikus volt a tájékoztatás. Minden teremben egy - egy kis ládikában lefóliázott információs anyag volt elhelyezve (több példányban, minimum magyar és angol nyelven. Lehet, hogy más nyelven is, ezt nem tudom). Szerintem jó ötlet.
Sajnos a kastély elhelyezkedése nem teszi lehetővé a főhomlokzat rendes fényképezését, mivel (főleg du.) pont a nappal szemben helyezkedik el. Így csak a felső részeket levágva lehet fotózni, mivel az ellenfény egyébkén eléggé besötétíti a képeket. A másik hátránya (legalábbis nekem) eddig az volt, hogy Újpestről pont 30 km-re fekszik a kastély, oda-vissza 60 km. Elég sok.
Még néhány észrevétel:
- a kastélykerttel egy kicsit többet kellene foglalkozni, eléggé lepusztult hatása van.
- a honlapon tett azon kijelentés, miszerint a kastélyban található kiállítás egyedülálló módon és gazdagságban mutatja be az anyagát, egy kicsit túlzásnak találom, itt csak a lengyeleknél megnézett Zamek w Pieskowej Skale kastélyra utalnék. Ezzel együtt nem akarom leszólni a múzeumot, de azért az ilyen kijelentésekkel csínján kellene bánni.
- az egy kicsit rossz, hogy eléggé kiesik a központból, bár most szombaton a vezetésre eléggé szépszámú közönség jött össze, majdnem ketté is vágták, de senki nem vállalta az egy órás várakozást, így sokan indultunk el a vezetésre.
Az összes itt készített kép megtekinthető a webcímen keresztül (el kel néhány lépésben kattintgatni a kastély fotóalbumához).


Címkék: budapest, nagytétényi kastélymúzeum, száraz-rudnyánszky kastély, kastély, múzeum, magyarország
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 3 év 10 hónapja érkezett
Szia Horizont! Én mindenesetre köszönöm a hozzászólásaidat és örülök, hogy ezzel az örömödre szolgálok! Sajnos (nagyon) kevesen vannak olyanok, mint Te. Biztosan tudjátok, hogy Én 3 helyre teszem fel a beszámolóimat (nem akarom még egyszer megírni azokat, ha valamelyik oldalt "lekapcsolják"), de Téged leszámítva gyakorlatilag senki nem reagál semmire (na jó, azt el kell mondanom a pontosság miatt, hogy az Ongo-n két bejegyzésemre az elmúlt két hétben 10-10 pontot adtak). Egyébként a lekapcsolás tényleges rém lehet, mivel a Blogspotos beszámolóimhoz a térképeket a Quick map-pal készítettem el (Google-s térképek), amik sajnos kb. 2 hete abszolút nem működnek. Mondjuk pont a térképekre nem számítottam. Közel 800 térképet kellene újra szerkesztenem, ami valljuk be, elég melós dolog lenne. Ez ügyben kissé tanácstalan vagyok. Még egyszer, köszönöm a hozzászólásaidat még ha nem is reagálok mindegyikre, de sajnos az Én időm is korlátozott!
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 10 hónapja érkezett
Borzasztó, hogy én mindig hozzászólok, de ha valaki feltesz szép helyeket az én nagy örömömre akkor úgy érzem kell egy visszajelzés és egy köszönöm:) Tehát nagyon tetszik a leírás is és a fotók is, tehát köszönöm!!!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |