Lengyelország, Ojcowski Park Narodowy (Ojców-i Nemzeti Park), SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Ojcowski Park Narodowy (Ojców-i Nemzeti Park), SzG3
Helyszín: Lengyelország, Ojcowski Park Narodowy (Ojców-i Nemzeti Park), SzG3
Lengyelország
   50,211357   19,831241

 
5 év 4 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Lengyelország, Ojcowski Park Narodowy (Ojców-i Nemzeti Park), SzG3
1286
0
2
17
0
2012. augusztus 9.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Most ismerkedjünk meg az egyik kisebb nemzeti parkkal Lengyelországban: ez az Ojców-i Nemzeti Park.
Akinek régebbi autós térképe van (mint nekünk) azzal a ténnyel fog szembesülni, hogy a korábban használt utakon nem tud bejutni a nemzeti parkba, ugyanis azokat lezárták (nagyon helyesen). Itt most nem árulom el, hogy hogyan lehet a központba, ill a Pieskowa Skala-i kastélyhoz eljutni, más is szenvedjen meg egy kicsit.
Itt is meg kell állapítani, hogy a gagyinak, bazárnak nyoma sincs, mindent rendezett körülmények közé szorítottak. Az természetesen meg van oldva, hogy a lengyel polgár jól lakjon (elszórva nagyon szép és változatos éttermek találhatóak itt, valamint több büfé is van, finom faszénen sült kolbásszal és pisztránggal. Valamint nem üvölt a lakodalmas rock sem!).
A legcélszerűbb a nagy központi parkolónál leparkolni (parkolási díj) és onnan gyalog elindulni. Ebben az esetben célszerű délnek fordulni, mivel észak felé autóval is el lehet menni (a kastélyig). A képeken is látszik, hogy ez a rész parkszerűen van kialakítva, szép utakkal, hidakkal a patakok felett, kitűnő rálátással a nemzeti park védjegyének számító Ójców-i várra. Mi a fekete jelzésen feldöngettünk a Jaskinia Łokietka nevű barlangig (lásd OTT), majd egy másik úton lementünk a Krakkói kapu nevű sziklaalakzathoz mentünk le. Itt tovább lehet menni dél felé, de mi visszakanyarodtunk északnak és végigsétáltunk a völgyön. Mindenfelé hatalmas mészkőszirtek, majd jobbra a Sötét barlang pénztára látható (aki ezt akarja megnézni, annak jó magasra kell mennie, szerintem a jelzett 15 perces szintidő csak nehezen tartható). Útközben több étterem is található, tehát éhen nem lehet halni (meg szomjan sem). Az egész nemzeti park egy kissé hasonlít az Aggteleki karsztra (az is mészköves terület), csak egy kicsit kisebb, az egész egy mély völgy a felette lévő erdőségekkel (meg kolostorokkal, várakkal, barlangokkal). tehát egy egész napos programot gond nélkül össze lehet állítani erre a helyre alapozva.


Címkék: lengyelország, ojców, barlang, nemzeti, park, szikla, kastély
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |