Ausztria, Bildein (Beled), Határélmény park, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Bildein (Beled), Határélmény park, SzG3
Helyszín: Ausztria, Bildein (Beled), Határélmény park, SzG3
Ausztria
   47,130082   16,466542

 
4 év 9 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Bildein (Beled), Határélmény park, SzG3
813
0
0
16
0
2013. április 10.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Beledben már jártam korábban, de akkor csak a határőr tornyot találtam meg (ez volt az út mellett) és amikor feltettem a képeket a Panoramio-ra, akkor szembesültem vele, hogy itt azért másról is van szó (az a beszámoló megmarad, mert akkor az volt a helyzet). Arról nem is beszélve, hogy az idő is ocsmány volt, nem tudtam jó képeket csinálni. Most szerencsére az idő is jó volt, meg a helyek zömét is megtaláltam.
Az egyes helyek úgy 4-5 km-es távolságban vannak szétszórva, a zömük azért a község belterületén megtalálhatóak (ha valaki ezekkel is megelégszik, akkor ezek úgy 500 m-en belül megtalálhatóak). A parkot azért alakították ki, hogy akik nem éltek a vasfüggöny korszakában, legalább valami benyomást azért szerezzenek, hogy mind a két oldalon milyen volt katonának, határőrnek vagy menekültnek lenni. A magyar oldalon nyilván a disszidálás megakadályozás volt a cél, az osztrák oldalon pedig az, hogy minél hamarabb összegyűjtsék őket, hogy ne bolyongjanak tovább céltalanul és el lehessen indítani a hivatalos utat az ügyükben. Az egyes helyek (és itt kiemelném az információs táblákat, ahol magyarul is hozzáférhetőek az információk) azt mutatják be, hogy milyen létesítmények voltak kiépítve, mikkel találkozhattak a disszidensek, milyen lehetett a vízben gázolni, stb. Természetesen csak kis volumenben épültek meg (pld a lövészárok hálózat kb. 50 m össz hosszban), de fellehetőek a határőrtornyok, a leshelyek, a műszaki zár egyes elemei is. Nekem az információk voltak a legjobbak, még én sem tudtam mindenről, amit leírtak.
Szerintem a 30 év alattiaknak azért meg kellene látogatni ezt a helyet, hogy fogalmuk legyen valamilyen szinten erről a dologról!


Címkék: ausztria, beled, bildein, határélmény
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |