Ausztria, Kirchberg an der Raab, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Kirchberg an der Raab, SzG3
Helyszín: Ausztria, Kirchberg an der Raab, SzG3
Ausztria
   46,987418   15,764280

 
4 év 6 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Kirchberg an der Raab, SzG3
778
0
2
16
0
2013. június 1.
Sziasztok, Gábor vagyok!
szombaton délután az itteni kastély miatt ugrottam át ide, de az szokás szerint használhatatlan volt, így most nem szedem szét a meglátogatott helyeket, egy helyre beteszek mindent (kivéve a Tavirózsa strandot, mert az külön beszámolót igényel, szerintem).
Igen szép a fekvése, a stájer dombvidék egyik dombján helyezkedik el. Alatta fut az országút Grác felé. Itt kanyarodik kelet felé az addig zömmel észak déli irányban folyó Rába, ezért ezt a helyet szokták Rába könyöknek is hívni (bár a kanyarodás nem ennyire éles). Szinte szokásszerűen lehet leírni, hogy egy nagyon szép településről van szó. A központban található a Szent Flórián plébánia templom. A templom mellet megy le egy meredek út a dombról, innen lehet becsatlakozni a már említett Tavirózsa strandra. Mielőtt odaérünk, jobbra található a Kirchberg kastély. Többé kevésbé körbe van zárva, de a kapu mellett a bozótosban simán be lehet menni a parkba és onnan lehet fényképeket készíteni. Ugyancsak le lehet fotózni a másik oldalról is, onnan még kerítés sincs. talán nem meglepő, ez a kastély is a Herbersteinek tulajdonában van (lehet, hogy el kellene gondolkodnom egy Herbersteinek nyomában blogon?). Az, hogy miért nem kezdenek vele valamit, azt nem tudom, viszont az összes ablaka spalettákkal gondosan le van zárva, nulla mozgással a kastély körül. Azt sem lehetett megtudni, hogy van-e valami a kastélyban.
Ha a strand mellett elmentünk és kereszteztük a község alatti főutat (az igazi főút még eggyel kifelé található), akkor kb egy km után eljuthatunk egy újabb Rába vízi erőműhöz. Itt most nem kezdem el a szokásos szólamaimat a vízi erőművekről, csak ennyit írok: ÉBRESZTŐ!!!. Ha tovább megyünk, akkor rá tudunk kanyarodni a tényleges Grác és Feldbach közötti főútra.


Címkék: ausztria, kirchberg an der raab, vízi, erőmű, kastély, templom
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |