Ausztria, Fürstenweg 37, 5020 Salzburg

Legnagyobb családfák
Legújabb videofilmek
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely

Költözés


Az Itt voltam! webhely költözik!

A jövőben az awilime szabadidő magazin utazás rovatában lesz elérhető megújult formában, számos új funkcióval együtt! Új helyszíneket közzétenni már csak az új weboldalon lehet. A már közzétett régi helyszínek automatikusan átkerülnek az új weblapra. Ez a folyamat több napig is eltart, kérjük légy türelemmel, ha az általad közzétett tartalmak még nem vagy csak részben kerültek át!

Térkép: Erre-Arra
Ausztria
   47,762135   13,060287

 
3 év 5 hónapja érkezett
kalandutazo helyszíne: Ausztria, Fürstenweg 37, 5020 Salzburg
697
0
0
0
0
Ez a helyszín az Erre-Arra térkép része.
1613-ban Markus Sittikus von Hohenems salzburi érsek egy nyári rezidencia építését rendelte el. Helyszínül a Salzburgtól délre eső Hellbrunn-t választotta. Építészként Santino Solari-t kérte fel. Így született a Hellbrunni kastély. A látványosságok közül kihagyhatatlan a bálterem, melynek falai és boltíves mennyezete festett. Sok helyütt az itáliai reneszánsz hatása érződik, mely egyenesen igény volt. De ugyancsak mutatós a Madár szoba, a Halterem és a Nyolcszög szoba.

Rengeteg vízmedence és szökőkút található a területen. Szokványos is akad, de számos olyan van mely működésében, kialakításában kuriózum. Van medence nélküli, ahol a víz a járdára folyik. A spriccelő vizet sok helyen tréfaként a bámészkodókra irányítják. És van hidraulikus szobor is, sőt, a Mechanikus színházát szintén a víz ereje mozgatja. Ez egy barokk kori életképet bemutató, mobilis faragott szobrocskákból szerelt nyitott színház.


Címkék: ausztria, hellbrunn, kastély
Webcím: http://kalandutazo.hu/hellbrunni-kastely/
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2020 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Felhasználási feltételek | Adatvédelem |