Ausztria, Schlag bei Thalberg, Burg Thalberg, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Schlag bei Thalberg, Burg Thalberg, SzG3
Helyszín: Ausztria, Schlag bei Thalberg, Burg Thalberg, SzG3
Ausztria
   47,416015   16,005175

 
4 év 6 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Schlag bei Thalberg, Burg Thalberg, SzG3
788
1
2
15
0
2013. május 12.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Itt egy "kitűnő" példa arra, hogy ha valami iránt elveszik az érdeklődés, akkor az szép lassan tönkre is mehet. Ezt a várat szépen szétette az érdektelenség, pedig Stájerország egyik legnagyobb vára, kora egészen a római korig vezethető vissza. Sajnos a római kori erődítmény szép lassan erodálódott, a sok tulajdonos nem sok figyelmet fordított annak megőrzésére. Ez a vár is részt vett a magyarok elleni védekező harcokban (nagyon harcias nép lehettünk akkortájt). Az 1550-as években Vorau és Pöllau kolostorainak rovására terjeszkedni tudtak. Majd itt is felütötte fejét a protestantizmus, a törökök pedig teljesen elpusztították a lábas jószágokat, amikor erre jártak (meg egy részét jól elvitték, gondolom). A felső vár odáig jutott, hogy egy időben már kőbányának is használták. Időközben az éppen aktuális urak végleg leköltöztek a domb aljába és ott alakították ki a kastélyukat. A római kori kőtáblák zöme is elpusztult ekkorra. Csak a XX. században merült fel a vár restaurálásának igénye, az akkori tulajdonos, Anna Potzinger el is kezdte a felújítást, várpanziót akart itt létesíteni, de ő is eladta a várat. További tulajdonosváltozások után jelenlegi tulajdonosa Heinz Gisslinger.
A fentiekből sajnos az jön le, hogy ez a vár is magántulajdonban van, nem látogatható. A története pedig finoman fogalmazva is eléggé zaklatott volt.
Néhány megjegyzés:
Ha a várdombot megkerüljük, a vár túloldalán néhány halastavat találunk, mellettük elsétálva vissza tudunk kanyarodni a vár elé.
A várral szemben van egy nagyon jó étterem. Itt többféle menüt lehet kapni (az a la carte mellett). itt is látszik, hogy szinte mindenhol vannak helyi specialitások: itt egy olyan húslevest ettem, ami kivételesen nem fritátennel volt, hanem májas kenyérrel (mert valami betét azért kell). Ez úgy néz ki, minha valami rongyos kiflinek való tésztát hajtogattak volna össze és a rétegek közé májpürét tettek. Ebből vágtak le egy jó szeletet levesbetétnek. Fínom volt. A második fogás marhahúsból volt, ez pedig igen zamatos és omlósra sikerült. Mindenkinek ajánlom ezt az éttermet.


Címkék: ausztria, thalberg, vár, schlag bei thalberg,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 3 év 6 hónapja érkezett
Egy abszolút nem ide vágó hozzászólás: Nem tudom, hogy ki Panoramio-s még rajtam kívül, de egy igen érdekes dolgot tapasztaltam. Ezt zzal a háttérrel teszem, hogy 5 albumban közel 15.000 képem van fent. Kb 3/4 éve bevezették az új formátumú Panoramio-t, ami hatalmas felzúdulást keltett világ szerte. sem formailag, sem tartalmilag meg sem közelíti a régit és ha készen lesznek a fejlesztéssel, akkor sem tud majd annyit, mint a régi. Elég hosszú levelezést folytattam velük (mint több tízezer más ember is), de közölték, nem térnek vissza a régi formátumhoz. Amit észrevettem az az alábbi. A mostanában feltöltött képeimet, gyakorlatilag nem látogatja senki (kivéve a tematikus, vasúti képeket), van egy csomó kép, amit közel egy hónap alatt senki sem nézett meg. Régebben a feltöltés után kb. egy héttel már 10-15 látogató is akadt. Többre a Panoramio sajátosságai miatt az új feltöltésű képeknél nem lehetett számítani. A hozzászólásokat olvasva az a döbbenetes kép tárult elém, hogy sokan egyszerűen kitörölték az albumaikat, valamint sokan az új formátum miatt nem lépnek be a Panoramio-ba. Néhányuknak segítettem azzal, hogy van egy linkem, amivel lehet használni a régit, de ki tudja, meddig? Mindenkinek persze nem tudom ezt elküldeni. Sajnos úgy látszik, hogy nyugaton is vannak olyan "látnokok", akik azt hiszik, hogy a jövőbe látnak, de valószínűleg megkezdődött a Panoramio agóniája. Ne legyen igazam, mert 15.000 képet nem szeretnék még egyszer feltölteni. venniük kellene egy nagy lélegzetet, majd bocsánatot kérve azonnal visszaállítani a régit, ami teljesen hibátlan volt. Szerintem nem fogják megcsinálni és ezzel maguk alatt fogják vágni a fát (amit már most is megtesznek).
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |