Ausztria, Judenburg, a Liechtenstein várrom és az új kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Judenburg, a Liechtenstein várrom és az új kastély, SzG3
Helyszín: Ausztria, Judenburg, a Liechtenstein várrom és az új kastély, SzG3
Ausztria
   47,168823   14,673051

 
4 év 4 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Judenburg, a Liechtenstein várrom és az új kastély, SzG3
781
0
1
7
0
2013. június 29.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon ajánlható a nem túl messze lévő Eppenstein várrom), a másik pedig már rég óta tartományi tulajdon (ez még nem lenne nagy baj), de zárva van. Jelenleg eladás alatt van (2013), akinek van 495.000 Eurója, az azonnal megveheti.
De kezdjük az elején:
a vár volt a Liechtenstein család ősi fészke, mely igen jól védte az alatta elterülő Mura völgyet. A vár eredetét a XI. sz-ra teszik. Volt egy híres lakója: Ulrich von Liechtenstein, aki ha éppen nem harcolt, költő és trubadúr volt, vagyis minnäsenger. Állítólag igen jó hatásfokkal csábította el a női szíveket. Mátyás király is hadakozott itt, de nem járt sikerrel. Csak létrán lehetett a várba bejutni, nem volt kapuja. A haditechnika fejlődésével, valamint a kényelmi igények egyre erősödő szorítása miatt a várat felhagyták kb a XVI. században és leköltöztek a vár alá, amely erősen romlásnak indult. Maga a kastély a XVI. században készült el a seckaui szerzetesek hathatós közreműködésével. Később tartományi tulajdon lett, legutoljára bentlakásos iskola működött benne 2001-ig, jelenleg az eladásán fáradoznak (szerintem nem túl aktívan, ha 2001-ben már megszűnt az iskola). A kapunál csak egy lánc zárja el az utat, azt könnyű átlépni, hogy a kastélyt legalább kívülről szemrevételezhessük, bár nem tartozik a látványos épületek közé. A kastély parkja is csak egy átlagos park, ráférne némi karbantartás.
A Liechtensteini hercegség és az itteni Liechtensteinek közötti kapcsolatra nem igazán tudtam rábukkanni, pedig az ottani hercegek is osztrák eredetűek. Hátha valaki ebben tud némi információval előhozakodni.


Címkék: ausztria, judenburg, liechtenstein, kastély, vár, várrom,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |