Ausztria, Stubenberg am See, Stubenbergersee, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Stubenberg am See, Stubenbergersee, SzG3
Helyszín: Ausztria, Stubenberg am See, Stubenbergersee, SzG3
Ausztria
   47,233430   15,798238

 
4 év 7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Stubenberg am See, Stubenbergersee, SzG3
866
0
1
23
0
2013. április 12.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Amikor legutóbb erre jártam, vastagon tél volt és csak a várat (Schloß Stubenberg) látogattam meg, ami jelenleg igen magas színvonalú szállodaként működik. A tavat nem volt érdemes, mert be volt fagyva, teljesen kihalt. A feltöltött képek alapján valószínűleg jól gondoltam a dolgot, hogy egy szép tavaszi napon újra el kell ide jönni.
Az már biztos, hogy osztrák barátaink jól megszerveztek mindent, hatalmas parkolók, fogadóépület, gokart pálya és sok minden egyéb fogadja az embert, mert az már most is látható, hogy hatalmas tömeg látogat el ide, főleg nyáron, plusz ebbe még bele kell számolni nagyon sok embert a tényleg csak egy ugrásra lévő Herberstein kastély és állatkert miatt is, ha ott végeznek, valószínűleg sokan leruccannak ide ejtőzni egy kicsit.
Na de vissza a tóhoz. Igen érdekes a kialakítása, mert a tavat tápláló Feistritz folyó nem a tavon folyik keresztül, hanem mellette. A folyóból veszik a vizet és a végén vissza is táplálják, de nem folyik át. Ebből egy igen érdekes dolog alakul ki, a folyó és a tó között van egy viszonylag keskeny sétaösvény, amin végig lehet sétálni (meg bringó hintózni, meg görkorcsolyázni, meg kerékpározni, meg nordic walkingozni - ezt igen sokan űzik -, meg....stb.). A területet nem rakták tele éttermekkel, kávézókkal, ezek inkább a fogadó résznél koncentrálódnak. Amúgy a tó legalább 3 az 1-ben variáció, mert lehet itt fürödni (külön gyerek részleggel, sziklákkal, mini világító toronnyal), csónakázni, vitorlázni, nyáron még menetrendszerű hajó is közlekedik. A tó teljesen körbejárható, a dombos környezet idilli elhelyezést biztosít.
A tó természetesen egy felduzzasztott tó, a Feistritz folyó, amint elhagyja a tavat, belefut a Feistritz szurdokba. Itt egy vízi erőművön bukik át, kihasználva a duzzasztás okozta energianyerési lehetőséget (egy újabb erőmű!, ráadásul egy szurdokban). Sajnos a szurdok nem látogatható (magánterület!?), pedig Natura 2000-es védettségű, tehát valószínűleg nagyon szép, már abból megítélve is, amit láttam. Azért egy kicsit bementem a szurdokba, hogy legalább a kanyaron túlra láthassak, mivel e szurdok felett helyezkedik el a már hivatkozott Herberstein vár. Sajnos onnan még nem lehetett látni, így visszafordultam (amúgy az egész terület, a várral, az állatkerttel vadhálóval körbe van kerítve, csak a kapu most valami miatt nyitva volt). A másik végénél sem lehetett bemenni a szurdokba. Pedig a térkép alapján legalább 7-8 km hosszú lehet, oda-vissza egy igen szép túrát lehetett volna tenni. Hát ez van. Visszatérve a tó partjára még egy jót sétáltam és némi irigységgel tovább utaztam erről a helyről (a magyar határtól kb 60-70 km-re van ez a hely, tehát ha valaki nyugat Magyarországon tartózkodik, vagy Burgenland és Stájerország megfelelő helyén, szerintem ez a kombináció kihagyhatatlan. Még én sem tudtam erről a helyről még a vár+állatkert kombóról, pedig eléggé tájékozott vagyok sok turisztikai dologban).


Címkék: ausztria, stubenberg, stubenberger, see, , herberstein
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |