Magyarország, Budapest, a Citadella, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Budapest, a Citadella, SzG3
Helyszín: Magyarország, Budapest, a Citadella, SzG3
Magyarország
   47,487294   19,046599

 
3 év 11 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Budapest, a Citadella, SzG3
14047
4
1
21
0
2013. január 30.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Folytatom Budapest nevezetességeinek bemutatását. Most a Citadellára látogatunk el. Már most mondom, ez számomra egy nagyon nemszeretem hely, talán ha kétszer voltam itt korábban. Ennek igazából egyetlen oka van, nagyon nem szerettem azt a bazári hangulatot, amit itt meg lehetett találni. Nekem úgy tűnt, hogy az egyetlen cél lebegett mindenki előtt, a turisták minél nagyobb pénzügyi lenyúlása. Itt most nem szeretnék immár sokadszor visszatérni "kedvenc" témámhoz, hogy máshol ezek hogy zajlanak, de azért egy adatot csak leírnék. Az itt található vendéglőben van 6.000 Ft-ért kapható főfogás, ami nagyjából megfelel a TOP OF EUROPE-n (Svájc), 3500 m magasságban kapható ételek áráéval, csak ott ez kb. 10-15 %-al jelent csak magasabb árat a "lenti" árakhoz képest, itt meg ez kb. 3 szoros árat a 150 m-el lentebbiekhez képest.
Igazából ide csak a látkép miatt érdemes feljönni, az tényleg fantasztikus. Maga a Citadella egy viszonylag ronda építmény, az a szerencse, hogy lentről nem sok látszik belőle. Az is elszomorító, hogy az egész építmény villamosenergia hálózatát egy volt szovjet laktanya szintjén építették ki, vezeték vezeték hátán, nagyon lehangoló látvány. Bent egy panoptikum (nem az én látványvilágom) és egy világháborús bunker látható. A légi fotókon látszik, hogy a Citadella belseje is nagyon sivár, szerintem nem igazán éri meg a belépő díjat kiadni érte. Ugyancsak elszomorító, hogy a fent említett étterem külső beton elemei szintén a szétesés határán vannak, kilátszanak a vasak, meg úgy összességében is nagyon ronda.
Igazából látszik az egészen, hogy nem igazán tudjuk (tudják), hogy mit is lehetne kezdeni az egésszel.
Ez már csak azért is igaz, mivel a Citadella csak 1854-1867-ig töltötte be a szerepét (Pest lakosainak sakkban tartása). 1894-ben a főváros birtokába került, ekkor elkezdték katonai jellegének megszüntetését. Több terv is körvonalazódott a további használatára, de nem igazán valósult meg egyik sem. Még 1944/45-ben volt rövid katonai szerepe, ekkor légvédelmi állásként működött. A Szabadság szobrot, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotását 1947-ben állították fel. Mostanában is tele vagyunk megvalósulatlan tervekkel, pld az ide vezető siklónak már 2010 óta üzemelnie kellene (a Rácz fürdőtől indulna), vagy a Budapest szeme projekt, ez két üveggömböt tartalmazna kilátóként, ebből egyet egy ügyes szerkezet emelne magasba kb 15 percre a jobb kilátás miatt, de erről sem lehet sokat hallani, pedig ennek is működnie kellene már (erről itt olvasható több információ: http://www.nol.hu/archivum/archiv-452881?ref=sso , 2007-es cikk!).
Egyébként úgy láttam, hogy az össze-vissza bazárokon úgy próbálnak segíteni, hogy egyen bódékat állítanak fel, hát nem tudom!?


Címkék: magyarország, budapest, gellért hegy, citadella,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 2 év 9 hónapja érkezett
Kösz! Három kasseli beszámolómhoz feltettem a videókat is!
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 9 hónapja érkezett
Szia Gábor! Igen érdemes! Hidd el! nem azért mondom, mert én mindig mindent megnézek és imádom mindet ami szép és jó. Az emberek már csak ilyenek. Én sok helyen kommentelek, főleg politikai témákban. Látom ha be kell gurulni ha szidni kell valakit akkor ezerrel megy a dolog, de dicsérni.....na azt nem szeretnek az emberek. Se hálásnak lenni se megköszönni valami szépet és jót. De mégis érdemes csinálnod. Először is önmagadnak, hogy lám ezt is tudod aztán meg ha rákattint több mint 10 ezer ember és abból "csak" 4765 ember gondolja azt, hogy ez igen, de jó, hogy láttam már megérte!! Úgyhogy további jó munkát kívánok, fel a fejjel,magunknak sok szép helyet tőled és ne add fel. Nem vagyunk egyformák. Én úgy érzem kell a visszajelzés, mivel én is szeretem ha megdicsérnek. Fantasztikus a munkásságod!!!Le a kalappal! Engem spéci megesz a sárga irigység:) Csak így tovább!!!!
 
 
szalay2 hozzászólása 2 év 9 hónapja érkezett
Horizont! Egy "érdekesség": már korábban is egy kicsit sérelmeztem, hogy majd meggebedek (idő ráfordítás mennyiségében), hogy ezt a sok beszámolót megírjam és rajtad kívül szinte semmi reakció ezekre. Itt egy "jó" példa erre. Alig egy éve tettem fel ezt és már több, mint 10.000-en megnézték és semmi komment. De ugyan ez van a többi helyemen is (Blogspot, Ongo), dolgozik az ember feszt, aztán semmi. Miután az Itt voltamon nincs összesített számláló, nem tudom, hogy összesen eddig emnnyien nézték meg a beszámolóimat, na de ilyen kevés reakció? Pedig talán lettettem valamit az asztalra. De most így van ez a német beszámolókkal is. Szerinted érdemes ennyi időt ebbe belefeccölni?
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 11 hónapja érkezett
A kilátás mindent megér! Amúgy lehetne ez a Gellért hegy teteje fővárosunk egy gyöngyszemecskéje! De nem az!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |