Ausztria, Schönbühel an der Donau, a kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 19 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 21 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 21 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 7 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Schönbühel an der Donau, a kastély, SzG3
Helyszín: Ausztria, Schönbühel an der Donau, a kastély, SzG3
Ausztria
   48,258075   15,373517

 
5 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Schönbühel an der Donau, a kastély, SzG3
2101
2
1
2
0
2009. május 2.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ez egy régi adósságom, hogy még nem tettem fel, de a látványon kívül egyébként sem lehet semmire menni ezzel a kastéllyal, mert magántulajdon és nem látogatható.
Ez a Duna Wachau-i szakaszának talán legimpozánsabb vára, osztrák statisztikák szerint az egyik legfényképezettebb vár. Sajnos egy baja van, magántulajdonban van és nem látogatható. A kastély éppen hogy megmenekült, az 1900-es évek elejére teljesen romossá vált, a II. világháború után elkobozták, 1955-ben! az oroszok elfoglalták, mielőtt a Seilern-Aspang család visszakapta volna. Ma a család tulajdonában van a vár.
Mi is csak kívülről tudtuk megnézni


Címkék: ausztria, vár, schönbühel, duna
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 1 hónapja érkezett
A rövid válaszom az,hogy igen, ott laknak, de ez a sógoroknál nem olyan nagy szám. Mint azt már írtam, gyakorlatilag alig találtam olyan kastélyt, várat, amit meg lehetne látogatni, majdnem mind magántulajdonban van (És nem is tudjátok elképzelni, hogy mennyi. Nekem van egy olyan régi osztrák autós atlaszom, ahol az összes kastély rajta van. Sokat már levetettek a tulajdonosok a térképekről, hogy az esetleges kísérletezők ne zavarják Őket. Nagyon sok valamilyen szinten azért látogatható, de ez csak azt jelenti, hogy van benne étterem, szálloda, valamilyen szuvenír bolt, iskola, hivatal, ezek mind, vagy valamilyen kombinációban. Van olyan is, amely teljesen lerohadva áll mondjuk az út mellet, tehát ott sem fenékig tejfel minden. De az tény, hogy rengeteg kastély van magánkézben. Pld már korábban írtam a németújvári (Güssing) Draskovich kastélyról, a monyorókeréki (Eberau) Erdődy kastélyról, meg a mai napon is láttam több kastélyt, de egyikben sem volt múzeum, berendezett terem, stb.) Na ezek miatt volt az, hogy a mai napon befejeztem a tervbevett osztrák kastélyfelfedezéseimet, mert így semmi értelme.
 
 
Horizont hozzászólása 5 év 1 hónapja érkezett
Magántulajdonban? Ott is laknak??
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |