Magyarország, Magyarpolány, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 27 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 3 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 13 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Magyarpolány, SzG3
Helyszín: Magyarország, Magyarpolány, SzG3
Magyarország
   47,172445   17,546936

 
5 év 5 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Magyarpolány, SzG3
863
0
1
14
0
2012. június 22.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Úgy látszik, hogy mert valamely település zsákfalu, még nem kell egy lepukkadt, kilátástalan valaminek lennie. Ilyen szempontból most Magyarpolány volt egy kellemes meglepetés. Könnyű megtalálni, a 8-as úton pont Ajkánál kell arról lekanyarodni de pont a másik (É-i) irányba lekanyarodni és 4 km után már ott is vagyunk. Ráadásul legalább két dologban nevezetes ez a település:
1./ a Polányi Passió:
A késő barokk kálvária az 1780-as években épült és többször felújították. A lépcsők melletti öt stációban életnagyságú, festett szobrok mutatják be a fájdalmas rózsafüzér 5 titkát. A kálváriára 153 lépcső vezet fel és jó meredek. Ha felérünk, akkor egy kőkeresztet találunk ott (a kápolna előtt), melyet az Amerikába induló magyarpolányiak adományából építettek fel, ezért hívják amerikai keresztnek is. A kápolnát neogót stílusban építették fel, egy zirci kőműves irányításával. A dombról fantasztikus kilátás tárul elénk a D-i irányba.
Itt mutatják be a Polányi Passiót minden évben (már most készek voltak a lelátók), már 1993 óta, szervezett utakat is hoznak ide, akkora a sikere.
2./ Műemlékvédelem alatt álló lakóépületek:
Még én sem tudtam, hogy itt 43 országos és 40 helyi védelmet élvező bakonyi parasztház található itt. Ezek ugyan szétszórva helyezkednek el, mégis szépen beleilleszkednek a falu egyéb épületei közé. Az egyiket átalakították tájházzá, amely elsősorban alkotóházként, de múzeumként is működik.
Összefoglalva: egyáltalán nem kis falu, sok utcával, tiszta, rendezett, én legalábbis egyetlen lerobbant házat sem láttam, igaz nem néztem meg egyenként az összeset. Szerintem egy fél délelőttöt megér, ha valaki erre jár, a levegő is fantasztikus.


Címkék: magyarország, magyarpolány, parasztház, kálvária, tájház
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |