Ausztria, Kumberg, a Tófürdő, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Kumberg, a Tófürdő, SzG3
Helyszín: Ausztria, Kumberg, a Tófürdő, SzG3
Ausztria
   47,157951   15,543551

 
4 év 7 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Kumberg, a Tófürdő, SzG3
646
0
1
13
0
2013. április 12.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Tisztában vagyok azzal, hogy Ausztria egy teljesen más eset, mint Mo., de így tényleg lehet egészségesen élni, ahogy Ők csinálják. Maga a falu is mást jelent, mint itthon, de erre most nem térek ki, mert igen szomorú eredménye lenne az összehasonlításnak. Szinte minden falunak van sporttelepe, de ez alatt nem egy gyepes futball pályát kell érteni, oszt annyi, hanem a teniszpályától kezdve egy sor egyéb sportlétesítményen keresztül a helyi szabadtéri strandig mindent. Általában (ezen a környéken) majdnem minden harmadik, negyedik faluban van egy szabadtéri strand. Itt is. Ezek általában mesterséges tavak, de pld Heiligenkreuzban vagy Fürstenfeldben szabályos medencés strandok (most a rozsdamentes acéllal kibélelt medencéről ne is beszéljek). Miután ezek a strandok jó sűrűn megtalálhatóak, nincs nagy tömeg bennük. Tökéletesen ki vannak építve, parkoló, étterem, kávézó, játszótér, esetleg minigolf, WC!, minden megtalálható bennük. Áruk sem vészes, 3-5 Euró között mozog egy főre (felnőtt, 2013), ami ott szinte bagó. Cserébe egy teljesen kulturált, használható strandot kap az ember. De pld Heiligenkreuzban egy szezonbérlet csak 30 Euró, ha minden nap elmegy az ember a strandra, akkor kb 1 Euró a napi költség. Arról nem is beszélve, hogy a legkülönfélébb kedvezményeket kapja az ember, a legdrágább megoldás az 1 fő felnőtt.
Ez a strand az egyik a számtalan szabadtéri strand közül, amelyeket meglátogattam. Meg lehet kérdezni, hogy miért nem strandszezonban fényképezek, így olyan kihaltak ezek a helyek. Ennek két oka is van. Természetesen életszerűbb lenne a hely tele strandolóval, de ebben az esetben a Panoramióról (oda töltöm fel az összes képemet) nem kerülne át a Google Earth-re egy sem, mivel valami ok miatt ha ember van a képen, nem teszik át (bár néha néhány kép átcsúszik). Ezzel nem értek egyet, mivel sok helyhez hozzátartozik az ott jelenlévő ember (tömeg) is és nem számít családi fotónak, de mégsem küldik tovább a Google Earth-nek. Más problémám is van velük (az átküldéssel kapcsolatban), de ilyen helyeken így próbálom meg kikerülni az Ő elgondolásaikat. Azzal sem értek egyet, hogy beltéri képeket sem szívesen tesznek fel, pedig egy meglátogatott kastély esetében szerintem nem csak a külcsín számít, hanem az is, hogy mi látható benne. ennek ellenére csak néhány beltéri kép csúszik át a szűrőn. De ez egy más probléma, ezzel nekem kell megbirkózni, most csak a strand kihaltsága miatt került szóba. A másik ok pedig az, hogy a strandszezonon kívül ingyen be lehet ezekre a helyekre menni, lehet sétálni, leülni a padokra, kifeküdni a stégekre, tehát jól érezni magunkat. Sok helyen még a kávézó vagy az étterem is működik (nem mindenhol).
Újabb irigylésre méltó rendszer Ausztriában.
Egy megjegyzés: az ilyen mesterségesen kialakított strandok zöme már megtelt élettel, rendszeresen vízi madarak láthatóak, sok esetben a növényzet is megjelenik már, itt meg rengeteg béka volt a vízbe, igen hangosak voltak, mivel éppen most volt a nász időszaka és igen aktívan végezték a természet álta rájuk rótt feladatókat (meg igen hangosak is voltak).


Címkék: ausztria, kumbert, , strand, fürdő
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |