Horvátország, Krka Nemzeti Park

Legnagyobb családfák
Legújabb videofilmek
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely

Költözés


Az Itt voltam! webhely költözik!

A jövőben az awilime szabadidő magazin utazás rovatában lesz elérhető megújult formában, számos új funkcióval együtt! Új helyszíneket közzétenni már csak az új weboldalon lehet. A már közzétett régi helyszínek automatikusan átkerülnek az új weblapra. Ez a folyamat több napig is eltart, kérjük légy türelemmel, ha az általad közzétett tartalmak még nem vagy csak részben kerültek át!

Helyszín: Horvátország, Krka Nemzeti Park
Horvátország
   43,770366   15,848669


 
10 év 7 hónapja érkezett
Virág itt volt: Horvátország, Krka Nemzeti Park
27795
1
8
1
0
2005. augusztus 1.
" A Krka Nemzeti Park fantasztikus vízesései révén vált ismertté. A Dinaridák lábánál eredő Krka folyó 72 kilométer hosszú útján több helyen keskeny szurdokvölgyeken és látványos zuhatagokon halad keresztül, míg Šibenik közelében eléri a tengert. A folyó és környéke Skradin közelében, mindamellett hogy igen látványos, sok különleges természeti képződményt is tartogat a hozzáértő látogatónak.
A vízesések szintkülönbsége összesen 242 méter.

A Krka Nemzeti Park növény- és állatvilága a változatos felszín, a nedves és a száraz területek váltakozása, az eltérő fényviszonyok miatt különlegesen gazdag. A Krka folyóban 18 halfaj él, közülük 10 endemikus, tehát a világon csak itt fordul elő! A tavak nádassal borított részein és a mocsaras réteken sok kétéltű talált otthonra. A madárvilág számára is rendkívül kedvező természeti adottságok révén összesen 222 madárfaj él itt, a tavaszi és az őszi vándorlások idején jelentős pihenőhely. A Krka állatvilágában a denevérek is fontos szerepet játszanak, a Krka Nemzeti Park területén 18 alfajuk képviselteti magát, melyek nagy része Európában veszélyeztetett, vagy a kihalás fenyegeti. "


Címkék: horvátország, vízesés, nemzeti park, , víz
Webcím: http://hu.wikipedia.org/wiki/Krka_Nemzeti_Park
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Felhasználási feltételek | Adatvédelem |