Magyarország, Jánosháza, Erdődy-Choron kastély, SzG3

szalay2
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Jánosháza, Erdődy-Choron kastély, SzG3
Helyszín: Magyarország, Jánosháza, Erdődy-Choron kastély, SzG3
Magyarország
   47,126611   17,160671

 
4 éve érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Jánosháza, Erdődy-Choron kastély, SzG3
4825
7
2
7
0
2013. április 8.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ahogy folytatgatom az osztrák vár és kastély vadászatomat, úgy kezd elszomorítani a magyar helyzet. Ott, bár vannak azért nem megfelő állapotú várak és kastélyok, de a zömük nagyon szépen fel van újítva és ha nem is látogatható, de legalább kívülről szép. Sok esetben szálloda, vendéglő, vagy iskola lett, de ettől még szuper állapotban vannak. Nekünk, akiknek viszonylag kevés látnivalónk van, a még fellelhető kastélyaink igen jó bevételi források lehetnének, elsősorban az adott település hasznára. Jánosházán sincs semmi látnivaló, de nagy előnye, hogy a 8-as főút mellet található és egy rendesen felújított és felszerelt kastély (persze megfelelő reklámmal) jó idegenforgalmi cél lehetne. Persze tudom, hogy ehhez rengeteg pénz kellene, de talán valahol el kellene már kezdeni a kilábalást!
De most vissza a kastélyhoz.
"Természetesen" ezen is átment a szovjet hadsereg a megfelelő "eredménnyel". Kifosztották, lerabolták. Ez a kastély már a történelme során sem volt túl szerencsés, többször elhagyták, állapota leromlott. A szovjet dúlás után volt járványkórház, később óvóda és mezőgazdasági szakiskola is volt benne. Az emeleten kis múzeumot is kialakítottak. Vélhetően nem sok pénzt fordítottak rá, mert most bezárva, szemmel láthatóan nagyon rossz állapotban van. Segítség!!!!!!!!!


Címkék: magyarország, jánosháza, erdődy, choron, kastély
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Köszönöm! Egyébként a fotó pályázatokkal (mármint a VKT-s pályázatokkal) az a probléma, hogy erősen belterjes, gyakorlatilag ugyanaz a néhány pályázó szerepel mindig, ezért kissé egysíkú. A kiválasztással, ill. a nézettséggel sem vagyok olyan szempontból elégedett (mármint azzal, hogy melyik kép mekkora nézettséget kap), mert azt látom, nem a téma a lényeg, hanem minél távolabb legyen lakott helytől, semmiféle emberi alkotás a "mű" tárgyán kívül ne legyen a fotó, ember (ek) végképp ne, a legjobb egy a földek közepén álló rom templom, vagy várrom a végeredmény szempontjából. A megközelíthetősége legyen nehéz, esetleg legyen Erdélyben. Az teljesen istenkísértés, hogy valaki élettel teli, látogatott helyet tesz fel. Én mindenesetre minden pályázaton részt veszek, had bosszantsam Őket a teljesen eltérő megközelítésű képeimmel. Az, hogy nem nyerek, abszolút nem érdekel, inkább a reakciókra figyelek, ami most már igen nehéz, mert a megjelenésem olyan durva vitát váltott ki egyesekből (bár tényleg volt néhány ember, aki engem védett), hogy volt akit ki is zártak a pályázók köréből, valamint letiltották a kommenteket is! Érdekes eseménysor, tipikusan magyar. Én meg bölcsen? hallgattam, egy szóval sem szóltam hozzá a vitához. Saját magukkal toltak ki!
 
 
JeDee hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
(Hi evribodri, újra itthon!) Tisztelem a nagylelkűségedet!
 
 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Üzlet nem volt benne, mivel térítésmentesen bocsátottam a rendelkezésükre a képeket, kizárólag azt kértem, hogy a nevemet tüntessék fel, amit korrekt módon meg is tettek, valamint küldtek két tisztelet példányt is Már csak a miatt sem kértem volna pénzt, mivel eléggé nehéz gazdasági helyzetben vannak, e miatt a nyomtatott változat az idén meg is szűnt (ami kár, mert szerintem eléggé nívós kiadvány volt). az már csak a magán véleményem, hogy ezzel a lépéssel szerintem elindult az újság erősen lefelé, ezt többek között a kéthavonta indított fotópályázaton résztvevők és az azt megtekintők számának drasztikus csökkenése is mutatja.
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
JeDee hahahahahaha
 
 
JeDee hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Gratulálok! (üzlet volt benne?)
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Gratulálok Gábor !!!!!
 
 
szalay2 hozzászólása 2 év 11 hónapja érkezett
Erről a kastélyról készített képeim közül kettő megjelent a Várak, kastélyok, templomok c. kéthavi folyóiratban, a cikk illusztrációjaként.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |