Németország, Neuburg am Inn, a kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 27 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 3 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 13 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Neuburg am Inn, a kastély, SzG3
Helyszín: Németország, Neuburg am Inn, a kastély, SzG3
Németország
   48,506625   13,450457

 
2 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Neuburg am Inn, a kastély, SzG3
693
0
1
15
0
2015. október 17.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Hogy mikre nem bukkan az ember véletlenül! Már számtalanszor elmentem a vár mellett éjjel, valószínűleg nincs kivilágítva, mert nem vettem észre, pedig szó szerint az út mellett található. Egyébként azért érdemes néha erre menni (Schärding felé), mert ilyenkor ki lehet kerülni a nagy osztrák-német határátkelőt (itt majdnem mindig szokott valami torlódás, vagy határellenőrzés lenni), valamint Schärdingban a legolcsóbb a diesel. Amúgy Németországban 1,17-1,37 Euró között mozgott az ára, itt 1,03-ért vettem (BP).
Na de vissza a várhoz. Mivel szombat volt, sokan voltak a parkolóban, de azért befértünk. Igazából a várban sok néznivaló nincs, mivel ez jelenleg egy kongresszusi és rendezvény központ. A sok kocsi egyébként, mint kiderült, egy esküvő miatt volt itt. Jelenleg felújítás alatt áll a kastély, de ettől függetlenül be lehet menni. Viszonylag nagy területen terül el, érdemes egészen a végéig elmenni, mivel az ottani teraszokról igen szép a kilátás az Inn völgyére (Kb. 150-170 m magasból). Egyébként az ifjú párok itt szoktak fényképészkedni, főleg a gyönyörű kilátás és háttér miatt.
Amúgy csak akkor érdemes megnézni, ha éppen erre jár az ember, de akkor a kilátás miatt viszont tényleg meg kell nézni!
A mostanában meglátogatott kastélyokkal kapcsolatban azért van némi fenntartásom: szinte mindegyiknél kicserélték a korábbi ablakokat "modern" műanyag ablakokra. Itt is ez történt. Azért ez nekem egy kissé fura!
Néhány szó a történelméről:
Már az 1000-es évek elején állt itt vár, amely folyamatos csatározások révén folyamatosan elpusztult, majd újjáépítették. Miután stratégiai fontosságú helyen található, folyamatos volt az igény rá az osztrák és a bajor oldalról is. Bár jelenleg a német oldalon található, sokszor volt osztrák birtok is. 10 évig skótok is voltak tulajdonosok. Jelenleg a Passaui Egyetemhez tartozik és 15 rendezvény és tárgyaló terme van már.


Címkék: neuburg am inn, kastély, németország
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |