Magyarország, Ivánc, Sigray kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Ivánc, Sigray kastély, SzG3
Helyszín: Magyarország, Ivánc, Sigray kastély, SzG3
Magyarország
   46,945992   16,502109

 
4 év 9 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Ivánc, Sigray kastély, SzG3
1910
1
1
12
0
2013. február 14.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Most egy kisebb kastélyt és annak parkját látogatjuk meg, az az ivánci Sigray kastély. Az persze így nem igaz, hogy a kastélyt meglátogatjuk, mert ott egy (szerintem) szociális otthon működik. Pedig igen szép a kastély kitettsége, ahogy a Rába hídon átmegyünk, néhány km után egy enyhe emelkedővel elhegyjuk a Rába síkságot, felérünk egy nem túl magas, fennsíkszerű magaslatra (ez egyébként jellemző az Őrségre, a terület sík, és mélyebb völgyek szabdalják, és a zöme a területnek a fennsíkhoz tartozik).
Sajnos a kastély történelméről nem sokat tudtam meg: a legutolsó tulajdonos gróf Sigray Antal Mária Fülöp Lajos volt (a Mária nem véletlen elírás volt!). A birtokán angol telivéreket tenyésztett. Mindig is királypárti volt, IV. Károly sikertelen puccsa után kegyvesztett lett és az ellenzék sorait erősítette. Magyarország 1944-es német megszállásakor letartoztatták és Mauthausenbe szállították. Az itt szrzett betegségéből már nem gyógyult ki, bár előbb Svájcba, majd az USÁ-ba emigrált, hamarosan meghalt (1947).
Viszont ha valaki megkéri a portást, akkor be lehet menni a parkba egy jót sétálni, nagyon szép. Remélem, hogy nem csak téli képeket tudok bemutatni és egy naposabb, virágzóbb időpontba is el tudok majd ide látogatni.


Címkék: magyarország, ivánc, sigray, kastély, park
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
bfer2 hozzászólása 4 év 9 hónapja érkezett
Üdvözletem ! Örülök, hogy itt járt és megemlékezett erről a kiváló "hungarus" emberről.De azt se hallgassuk el, hogy gerince se ide se oda nem hajlott (ez is lett a veszte) ti. Ő volt a kormánybiztos akkor amikor az eredményes felkelöharcok 2 hónapja után a gyalázatos trianoni diktátumon sikerült rést ütni a kevés bátraknak és az Antant kénytelen volt népszavazást elrendelni Sopron és 8 község lakossága dönthetett és 1921 december 21-én megkönnyebbülhetett.Magyar maradt de sajnos a többi részét a Várvidékünknek elcsatolták és ez ma Búrgenland.( v. Házi Jenő történész tanulmányát szivesen megküldöm!) Elévülhetetlen diplomáciai érdemei vannak gróf Sigray-nak ebben, igaz még nagyobbak a Rongyos Gárdának, akik az egész 4000 km2 visszaszerzéséért véreztek és csak kormányzói parancsra tették le a fegyvert.További irodalom: Somogyváry Gyula: "És mégis élünk!". Civitas Fidelissima (másodszor ) és 24 karátos hazaszeretet !!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |