Magyarország, Csákvár, az Esterházy kastély, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Csákvár, az Esterházy kastély, SzG3
Helyszín: Magyarország, Csákvár, az Esterházy kastély, SzG3
Magyarország
   47,397514   18,459675

 
3 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Csákvár, az Esterházy kastély, SzG3
1015
10
1
13
0
2014. augusztus 8.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ismét egy felemás megoldás: a csákvári Esterházy kastély. Ha kívülről nézzük a dolgot, szinte tökéletes megoldás. Némi kisebb tatarozás (elsősorban a gazdasági épületekre vonatkozóan) és már teljesen alkalmas is lenne kastélylátogatásra is a hely. A parkja pedig egyenesen fantasztikus: jól karbantartott, hatalmas. Valamint tényleg nagyon közel van Budapesthez, ami azért nem megvetendő, mivel a turisták zöme azért csak oda megy. De a kastély belsejében egy kórház lakozik, de szó szerint. Pedig tényleg hatalmas turisztikai potenciál rejtőzik benne!
Néhány szó a kastélyról:
A kastély Fellner Jakab tervei alapján készült. A kastélyt 1778-ban kezdték építeni fertődi mintára (barokk-rokokó stílusban). Az 1810-14 közötti földrengések miatt felújításra szorult, ekkor nyerte el mostani, klasszicista stílusát. A kastély "szokás szerin" kb 365 helyiségből áll, volt benne könyvtár, képtár, kápolna, színházterem. A mostani konyha és ebédlő korábban lovarda és istálló volt. 1954-től TBC kórház volt, jelenleg kórházként működik.
Ettől függetlenül érdemes erre felé ellátogatni, mivel a kastély tényleg nagyon szép, a parkjában hatalmas sétákat lehet tenni!


Címkék: csákvár, esterházy kastély, magyarország
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Horizont hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
JeDee! :DDD Az emberek nem szeretnek dicsérni, fröcsögni annál jobban!Attól még lehet, hogy tetszik neki:) Csak nem írja meg...még mit nem:) Én egy őskövület vagyok :)
 
 
JeDee hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
Szerintem Horizontnak igaza van, egyáltalán nem a közömbösség miatt nincsenek visszajelzések, ha egy beszámolót több százan, ezren megnéznek, az már jelent valamit és az is biztos , hogy valamennyi látogatónak van véleménye, hogy most jó vagy rossz, az mind1. Talán csak a kapcsolatteremtés tudományának a hiánya vagy az időfaktor lehet a ludas. A szavazáshoz be kell jelentkezni, ez már lehet gát (saját tapasztalat), ha valaki pedig még nem is regisztrált, az még macerásabb.
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
Gábor!! Le ne állítsd magad!!!! Van aki nézi halkan csendben, az is jó! Én ilyen pofázós vagyok, szeretem valakinek jelezni ha jót csinál és örömömet lelem benne! A dicséret egy jó munka után jól tudni esni! De ez mára kiveszett, sok minden mással együtt is! Tessék csak hozni a jó helyeket :DDDD
 
 
szalay2 hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
Sajnos Horizontnak megint igaza van, a magyar egyébként sem egy grafomániás fajta. Megnéztem az Ongo-n feltett beszámolóimat (ezek ugyanazok, mint itt csak több helyen elhelyezem ezeket, inkább a miatt, ha valamelyik blog megszűnik, akkor ne vesszen el minden), az utolsó kétszáznál, amit kb 200 x 500-an, azaz 100.000, összesen 1! reakció született!!!!! Pedig van olyan is közöttük, amit majdnem 2000-en néztek meg. Erről már korábban is panaszkodtam, pedig nem igazán vagyok az a fajta, aki azért publikál, hogy utána ajnározzák, de azért valami reakciót csak szeretnék magam mögött tudni! De nem!!! Gyakorlatilag semmi!!! Ezért is voltam multkor egy kicsit elkeseredve, de mint látjátok, nem igazán tudom leállítani magamat.
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
JeDee! Köszi :DDD Szívügyem és kedvencem ez a blog vagy mi. De látod ezt is többen megnézték, csak én vagyok ilyen grafomániás, hogy úgy érzem írni kell némelyikhez:) Itt van ez a Csákvár! nem is jártam még itt soha! És ez a kívülről gyönyörű Esterházy kastély! Azt se tudtam eddig, hogy van ilyenünk! Most már "láttam" hála Gábornak és már tudom is! Én ezekért hálás vagyok nektek!
 
 
JeDee hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
Hát igen..., már csak Horizontra lehet számítani!
 
 
szalay2 hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
1954-től valamilyen formában korház van benne, gondolhatod, hogy annak kialakításakor nem igazán vették figyelembe korábbi kastély mivoltát. De legalább a park tényleg szép, meg a kastély is kivülről. A lovasberényi ennél rosszabbul járt.
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
Ja a kastély gyönyörű és kórház van benne? Hihetetlen!
 
 
Horizont hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
:DDDDD Itt vagyok és nem voltam, mert nyaraltattam egy 7 éves ismerős kislányt :) Tobzódtam!! Én jobban, mert eljutottam állatkertbe, Kékesre, múzeumba, 3D-s moziba, strandra :)))Készülök a nagymamaságra, ami tényleg egy szuper állapot!Október végén nagymama leszek :) Visszajöttem és látom mennyi új hely van, most itt tobzódok :))
 
 
szalay2 hozzászólása 3 év 3 hónapja érkezett
De hová tűnt Horizont!? De hová tűnt Horizont!? (co.: De hová tűnt Damon Hill!? Hová tűnt Damon Hill!?)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |