Németország, K!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 28 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin
Helyszín: Németország, K!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin
Németország
   52,501568   13,341286

 
4 év 1 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Németország, K!SS*Sony Center/KaDeWe/Klo/Berlin
1108
0
0
11
0
2013. október 14.
Mikor beszálltunk Berlinbe elöször az egyik U6-os metrókocsiba, akkor nagyot csodálkoztunk, mert csak hármasban utaztunk az egész vonalon. Igaz, délelött 11:30 lehetett és pénteki nap volt, de hát akkoris fura egy ekkora városban, hogy ennyire üres az egész járat. Kissé kísértetiesen hatott, főleg mikor megtudtuk a velünk utazó hölgytöl, hogy az U6-os régen egyrészt szellemvasút volt a hidegháború alatt, mert a keleti kijáratokat befalazták. Mi meg még viccelődtünk is, hogyha kiszállunk akkor majd mindent feketén-fehéren- szürkén fogunk csak látni, mint a régi dokufilmekben… és majdnem úgyis lett, mert az ott tartózkodásunk alatt alig láttuk a napot!

A metróhálózatról még annyit, hogy nemcsak a föld alatt, hanem még hidon is közlekedik, avagy a földalatti átmegy magasvasútba. Nem ismertük ki magunkat még az elsö napon, hiszen a berlini U-Bahn egyike Európa legnagyobb földalatti hálózatainak, így párszor el is tévedtünk, vagy rossz helyen szálltunk ki. Például egy piroslámpás negyedbe, ahol az út szélén végig prostik álltak és sorra behajoltak egy-egy autóablakba!
Ilyesmit eddig mégcsak filmen láttam… de ott nem bámészkodtunk sokáig, mert a stricik meg a kapualjakból, vagy a sörözőkböl pásztázták a terepet! Amúgy vannak olyan utcalányok akikre külön bárkódot tetováltak, csak azt tudnám ki szkenneli le őket?

Meglátogattuk a híres KaDeWe nagyáruházat. A „Kaufhaus des Westens“, magyarul a "nyugatiak áruháza" Európa második legnagyobb áruháza a londoni Harrods után. A KaDeWe nélkül Berlin elképzelhetetlen lenne, szinte legendának számít. Az épület kívülről nem nyerte el tetszésünket és a belsejétől se voltunk elájulva. Mi már a földszinten megállapítottuk, hogy az árakat nem a mi pénztárcánkhoz szabták.
Viszont nem mehet rosszul az üzlet, mert minden fél méteren egy eladóba botlottunk, aki valamilyen illatot akart velünk szagoltatni, vagy valami krémet ránkkennni. Fejetrázva ugrottunk fel a mozgólépcsőre és meg se álltunk a 6. emeletig, ahol kulináris-Mekka várja a látogatókat.

Ott megtalálható majdnem minden, ami a szem-szájnak ingere és kóstolgatni is lehet.
Itt elbámészkodtunk egy kicsit, aztán felmentünk a 7.-re, ahol egy nagy önkiszolgáló étterembe különböző ételek közül válogathattunk. Férjem egy darab borjúsültet rakott maga elé, én valamilyen furcsa nevü sertésszeletet. Mindkét ételt marha drágán adták és egyikönknek se izlett!

Amúgy abban a pár berlini napban már tényleg fontolgattuk, hogy fel kéne keresni a Mekit. Bárhol is ettünk meleg ételt, nem voltunk elégedettek, kivéve a currywurst-os bódéban… dehát ezt a német nemzeti eledelt szerintem nagyon elrontani se lehet. Ez volt nekünk a német gasztrokreativitás csúcsa. Állítólag a híres Friedrichstraßén állt a büfé, ahol először kínálták a főtt kolbászt, paradicsompüréből és Worcester szószból készült mártással, valamint curryporral és más meg nem nevezett hozzávalókkal. Nos, a népnek bejött. Sőt, annyira bejött, hogy 2009-ben még múzeumot is alapítottak a tiszteletére.

Egyszer meg lettünk hívva a Sony Centerbe is ebédre a Lindenbräu vendéglöbe, de ott is nagyon keveset kaptunk borsos áron. Hagymaleves volt és valamilyen ragu rizzsel, majd egy mini joghurtos falatka. Ehető volt, de éhesek maradtunk tőle.

A Center terén éppen egy óriás rózsaszín belet fujtak fel, aminek az volt a célja, hogy bemutassa látványosan a bélműködést. Az egyik nyíláson (gondolom vékonybél) volt a bejárat, bent át lehetett sétálni egészen a vakbélig, majd onnan a vastagbélbe. A túra pedig a végbél nyílásánál végződött. Namármost közvetlen ebéd után egyikőnknek se volt hozzá gusztusa, hogy az emésztési folyamatokat végignézze… bármennyire is érdekesen mutatják be, mert a végeredmény mégis ugyanaz! Egy nagy határ …

Apropó ... pont pont pont ...
Este ellátogattunk egy KLO (klozet, wc) nevezetü étterembe, ahol az emberek a WC-csészén, vagy koporsón üldögéltek és kórházi vizelöedényböl itták a sörüket, vesetálból csipegették hozzá a rágcsálnivalót! Mi éppen egy holland leszbikus párocska mellé kaptunk helyet, akiknek láthatólag nemigen tetszett, hogy mi nö + férfi párkapcsolatban élünk, így lenézöen méregettek bennünket és mikor elhagyni készültünk a terepet, akkor önfeledten egymásnak estek örömükben!Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |