Magyarország, Kőszeg, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 21 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 23 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 23 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 9 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Kőszeg, SzG3
Helyszín: Magyarország, Kőszeg, SzG3
Magyarország
   47,388321   16,541626

 
4 év 12 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Kőszeg, SzG3
725
2
1
14
0
2012. december 19.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Ahogy telik az idő, egyre kevesebb hely lesz, amit Szentgotthárd vonzáskörzetében be tudok mutatni (vagy egyre távolabb található, munkaidő után pedig már sehová nem lehet menni, mert most már du. 4 után sötét van). Most alkalmam volt egy rövid időre átruccanni Kőszegre, ahol utoljára még a gimnáziumi éves tanulmányi kirándulások alatt voltam. E miatt, meg a miatt is, hogy láttam, a vidéki városok azért fejlődnek, főleg itt a nyugati országrészen, viszonylag nagy várakozással tekintettem egy kőszegi kiruccanás elé. Ebből a szempontból azért itt csalódtam, mert a központi részeket leszámítva (és ott sem mindenhol volt megfelelő a színvonal) eléggé lepukkadtnak láttam a várost. Ez egy kicsit megdöbbentett, mert nem ezt vártam. És itt most az elhanyagoltságról beszélek és nem arról, hogy mondjuk egy felújítás alatt természetszerűleg egy épület csak annak befejezése után nyeri el végső külsejét. Itt egész utcatömbök szinte gettószerűen le voltak pusztulva. Szokás szerint azért inkább a szép részeket mutatom majd be. Sajnos a Jurisics várral nem volt szerencsém, mert bár kívülről szép volt, a kapun egy kiragasztott cetli arról tájékoztatott, hogy a vár felújítás alatt áll, minden határidő nélkül (de erről majd egy másik bejegyzésben). Ha valamit ki kellene emelnem, az a Jurisics tér és a Fő tér környéke. Ezek a terek majdnem egybefolynak, csak egy kis köz köti össze ezeket a Hősök tornya alatti kis utcával. Na, amilyen a Jurisics tér, olyannak kellene lennie egész Kőszegnek, ez a tér hibátlan, benne a szerintem legszebb kőszegi épülettel, a Városházával. Még az udvari rész is szép, egy kicsit felvidéki hangulattal. Ugyancsak szépek a Fő téri polgárházak és az itt található templomok is szépen fel lettek újítva.
Részemről kissé felemás Kőszeg megítélése, de a szép központi részek (meg az egyszer valószínűleg elkészülő Jurisics vár) miatt azért érdemes megnézni.


Címkék: magyarország, kőszeg, jurisics, vár, városháza, polgárház
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Horizont hozzászólása 4 év 12 hónapja érkezett
Szia Gábor!Én is régen jártam erre 1975-ben. Azóta azért szebb lett. Köszönjük a jókívánságaidat csatlakozom hozzád és én is békés, nyugodt szép, szeretetteljes ünnepet kívánok neked és mindenkinek aki erre jár!!
 
 
szalay2 hozzászólása 4 év 12 hónapja érkezett
Minden kedves barátomnak kellemes karácsonyi ünnepet és boldog új évet kívánok! Gábor
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |