Ausztria, Bécs, Szépművészeti Múzeum, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 19 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 21 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 21 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 7 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Bécs, Szépművészeti Múzeum, SzG3
Helyszín: Ausztria, Bécs, Szépművészeti Múzeum, SzG3
Ausztria
   48,203697   16,361818 
7 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Bécs, Szépművészeti Múzeum, SzG3
2823
8
7
18
0
2010. május 1.
Sziasztok, Gábor vagyok! Idén tavasszal egy nagy hiányosságot tudtunk pótolni, most végre megnéztük a Szépművészeti Múzeumot, pedig már többször voltunk Bécsben, de legtöbbször a "szokvány" helyekre mentünk, mit a Schönbrunn, a Burg, stb. Nagyon nagyon érdemes ide ellátogatni, mert azon kívül, hogy szép (maga az épület és a kiállítások is), annyi híres, albumokban látható festmény található itt,hogy az egész világon kevés ilyen hely van. Ez maga a tobzódás.
A Bécsi Szépművészeti Múzeum (Kunsthistorisches Museum Wien) 1891. október 17-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Ma a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkezik, ez a színvonal csalogat ide évente több mint 1 000 000 turistát.
I. Ferenc József 1881-ben új múzeumok alapítására szánta el magát, ekkor kezdték építeni a Bécsi Természettudományi Múzeumot és a Bécsi Szépművészeti Múzeumot. A Hasburg hódításokból származó felbecsülhetetlen értékű kincseket kívánták elhelyezni a létesítményekben. Az építési munkálatokkal a császár két neves építészt bízott meg. A német Gottfried Sempert, valamint az osztrák és egyben bécsi születésű Karl von Hasenauert, akinek a tehetségét számos épület hirdeti Ausztriában. A Szépművészeti 20 évnyi építkezést követően kezdhette meg működését. Az átadását követően Európa meghatározó múzeumává lépett elő.
Egyiptomi és Közeli-keleti gyűjtemény
Az itt található kollekció az egyik legnagyobb a világon, mindegy 12 000 tárgyat tartanak számon. A egyiptomi tárlat darabjai a korai dinasztiák időszakából származnak és közel 4 ezer évesek. A gyűjteményt négy különböző részre osztották. Egy temetkezési részre, ahol szarkofágok és múmiák láthatóak. A másik három terem az egyiptomi történelemmel, írástudománnyal valamit művészettel, elsődlegesen szobrokkal foglalkozik. Láthatunk korabeli tárgyakat is, többek között ruhákat vagy éppen kozmetikai cikkeket. A múzeum Közel-keleti gyűjteménye is meghatározó, melynek jelentős része Mezopotámiából származik.
Ókori görög és római gyűjtemény
A tárlat 2500 állandó kiállítási tárggyal rendelkezik. A részleg gerincét a történelemkönyvekből jól ismert görög vázák, római szobrok, valamint ezen korokból származó ékszerek alkotják. Itt találhatjuk a nagyszentmiklósi kincs jelentős darabjait is, melyek a mai Románia területén kerültek elő. Ebbe a gyűjteménybe tartozik a 23 edényből álló avar étkészlet is, melyet feltehetőleg a frank vagy a bolgár támadás idején ásták el. Ezek a gazdagon díszített korsók, kelyhek, tálkák valamint ivóedények némelyikén rovásírást és görög feliratokat is találhatunk.
Galéria
Az intézmény jelenlegi gyűjteménye a Hasburg hódítások során megszerzett rendkívül értékes tárgyakból alakult. Ma már a világ egyik legmeghatározóbb műgyűjteménye. A kiállítás két részre különíthető el, így a tárlat egyik része németalföldi festők művét őrzi, míg a másik részében déli alkotók képeit láthatjuk. A galériában láthatunk 16. századi velencei festményeket (Tiziano, Veronese, Tintoretto), 17. századi flamand alkotásokat (Peter Paul Rubens, Sir Anthony Van Dyck), korai holland műveket (Jan van Eyck, Rogier van der Weyden) és német reneszánsz alkotásokat (Albrecht Dürer, Lucas Cranach), de itt tekinthetjük meg Pieter Bruegel több kiemelkedő munkáját is. A sétánk során láthatjuk Vermeer, Rembrandt, Raffaello, Caravaggio, Velázquez és az olasz Baroque remekműveit is. A termekben kényelmes kanapék biztosítják számunkra a képekben való gyönyörködést.
Szobor és dekoratív művészetek gyűjteménye
Itt elsősorban reneszánsz és barokk alkotásokat láthatunk, de akadnak egészen különös tárgyak is. Ugyanis a hercegek és királyok egzotikus és ritka anyagokat gyűjtöttek, amelyeknek gyakran tulajdonítottak természetfeletti hatalmat, mint például drágaköveknek, strucctojásoknak, koralloknak vagy éppen cápafogaknak. Az ilyen típusú gyűjtemények érdekes tárgyairól készültek ezek a különleges műalkotások, melyek így egyedülállónak tekinthetőek a világban.
Érmegyűjtemény
Ez az öt legnagyobb és legfontosabb érmegyűjtemény közül az egyik a világban. A három teremben mindegy 700 000 tárgy tekinthető meg. Az érmék mellet láthatunk papírpénzeket és medalionokat egyaránt. Az első helyiségben főként érméket láthatunk, valamint megismerkedhetünk az érmegyártás történetével. A második teremben papírpénzek várják a turistákat, míg a harmadikban egy különleges kiállítás tekinthető meg.
Nekem a németalföldi részleg tetszett a legjobban.
Ami viszont igen érdekes, hogy minden további nélkül fényképezhettük a leghíresebb festményt is, egyedül vakut nem volt szabad használni (szerintem itthon talán sehol nem lehet múzeumban fényképezni).
A kávézója a világ egyik legszebb ilyen létesítménye.
Egy jó tanács: nem szabad felszíni parkolót keresni a környéken (igen kevés szabad hely van, a parkolási rend igen bonyolult - talán ez volt az egyetlen, ami Bécsben nem tetszett - hanem le kell menni a mélygarázsba és ott parkolni (nem olcsó!)).


Címkék: austria, österreich, bécs, wien, múzeum, museum
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Horizont hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
JeDee! Persze olyan még nem volt ami minden magyarnak jó lett volna! Mi Gáborral igyekszünk "takarítani".Próbáljuk elüldözni az ide nem való, erre az oldalra méltatlan emberkéket. Ja a kis drágám Évivel nem voltam durva, csak írtam, hogy fel kéne nőni és 20 évesen mással kéne már szórakozni, és szégyelleném magam ha csak ennyire futotta volna, ja és felvilágosítottam a szűrőről mivel úgyse jött volna rá mi az, hogy kár strapálnia magát.Ki is törölt egy csomó baromságát:) Lehet, hogy nekünk is kár strapálni magunkat!
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Aztán itt van csoki.csoki, aki Évit is alul múlta, 16 oldalon (kb 90 hely), ugyanis egyetlen képet sem rakott fel. A kommentárjait nem is említem, mivel azt alulmúlni elég nehéz (bár nem reménytelen)
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Ennek az Évinek írtam üzenetet "magánilag" itt és hál istennek letörölte az utolsó baromságait!Persze először visszaszólt nekem, de nem hagytam magam. 20 éves:( gyerek:(
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Megnéztem: 121 hely az Évié, jele egy macska (így persze újabb 3-al nőtt a hozzászólásaim száma)
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Az viszont érdekes, hogy nekem van a legnagyobb pofám, én írtam állítólag a legtöbb hozzászólást.
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 1 hónapja érkezett
Azért találtam további problémákat: Tulajdonképpen csak most vettem észre a jobb oldalon lévő táblázatokat, miszerint van legtöbb hellyel rendelkező lista, valamint a legtöbb hozzászólással rendelkező lista (hát ennyire érdekelt ez eddig). Na most az 5. helyen lévő Évi (181 hellyel? már fejből nem emlékszem) pontosan 1 képet tett fel ennyi helyre. Tehát egyetértek Tündüsékkel, hogy valamit produkálni kellene ahhoz, hogy bármely listára valaki felkerülhessen, ha fényképet egyáltalán nem tett fel, akkor azt a helyet semmilyen listán ne vegyék figyelembe. Gyakorlatilag 0 teljesítménnyel az 5. helyre hozta fel magát. Ez szégyen. Akkor itt van ez a "Fénylánc". Gyakorlatilag hirdetőfalnak tekinti a helyet, az itt voltamból semmi nem jön le. Az ilyeneknek sincs itt helyük, közben a 3. 4 helyen tanyázik a helyeinek számával. Ez is szégyen. Bízzuk meg Tündüséket (ha Ők is belemennek), hogy legyenek a szóvivőink a szerkesztőségnél, mert eddig is Ők tették a legtöbbet az ügyeinkben (ha jól sejtem és köszönet érte). Ha nem így van, senkit nem akartam megsérteni. Tényleg ki kellene tisztítani ezt a helyet.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |