Svájc, Jungfrau Region, Männlichenbahn, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 25 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 27 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 28 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 4 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 14 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Jungfrau Region, Männlichenbahn, SzG3
Helyszín: Svájc, Jungfrau Region, Männlichenbahn, SzG3
Svájc
   46,621162   7,979250


 
7 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Svájc, Jungfrau Region, Männlichenbahn, SzG3
1485
5
6
9
2
2010. augusztus 1.
Sziasztok Gábor vagyok! A Männlichen nevű hegy igen jó kiinduló pont kirándulni, valamint nagyon jó kilátóhely, mivel pont ez a gerinc választja el a Lauterbrunnen-i és a Grindelwald-i fővölgyeket. Az egyik út, hogy ide eljuthassunk, ezen a kötélpályán át vezet (most a GGM kötélpályáról beszélek, nem tévesztendő össze a Wengenből jövő nagykabinos LWM kötélpályával). A sárga-kék vasúttal eljövünk Grindelwaldig (1. video), ott egy megállót menni kell a zöld-sárga fogaskerekűvel (2. video) Kleine Scheidegg irányába (Bort/Grindelwald megállóig, itt van a becsapós Y ág, erről korábban már írtam). Itt a vasútállomásról az Y szára irányában egy nagy parkoló felé kell menni, annak a másik végénél van az alsó állomás. Természetesen a Jungfraupass erre is érvényes. Ez csak két szakaszból áll, a középső neve Holenstein. Szokás szerint itt lelassít a kabin, automata kinyitja az ajtót és ki lehet szállni. Ez azért fontos, mert lefelé itt kiszálltunk és postabusszal (Jungfraupassos) mentünk vissza Grindelwaldba (na itt mutatkozik meg egy postabusz vezetőjének tudása, mivel majdnem 1000 m szintkülönbséget jött lefelé, szinte csak hajtűkanyarokból álló úton, le a kalappal előttük. A végállomás természetesen a grindelwaldi vasútállomás mellett van). Az első szakasz igen hosszú, csak mentünk, csak mentünk..... Ha felértünk, akkor el lehet sétálni egy kilátópontig, vagy továbbmenni Wengen felé a nagykabinos kötélpályával(LWM), ill. (többek között) kirándulni Kleine Scheidegg felé (mi erre mentünk). Szédületes ez a Jungfrau Régios utazási rendszer.


Címkék: svájc, jungfrau region, kötélpálya, természet, griindelwald
Webcím: http://utazasok-svajc.blogspot.com/2010/09/svajc-jun...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 7 év 3 hónapja érkezett
Ja és még valami: ha Svájcot akarod megnézni, nem is olyan drága, mint azt sokan gondolják, bár ez csak egy alapos előkészítés során derülhet ki (sajnos a távolságán nem lehet változtatni, odáig el kell menni), most erről itt nem írnék többet, de ha aktuális lenne, tudok ebben segíteni, most már van gyakorlatom benne.
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 3 hónapja érkezett
Sajnos igazad van, de ez az első gépem, amivel jó videókat lehet készíteni (is), viszont annyira a fényképezésre koncentráltam, hogy a videózás egyszerűen kiesett az agyamból. Ezt így utólag persze már sajnálom, de mit lehet tenni? A rövidséggel is egyetértek, de ezen sem tudok már változtatni, remélem ez után nem esek ebbe a hibába. Ami videók voltak, azokat feltettem (van, amelyik több helyen is szerepel, de oda is illik, meg mindenki nem nézi meg az összeset - szerintem a Trümmelbachfälle-i ill. a Gletscherschlucht-os videók a legjellemzőbbek).. Itt is látszik, hogy a Rajna vízesésnél milyen sötét volt, szinte csak fekete-fehér videót lehetett felvenni, a színek gyakorlatilag eltűntek.
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 3 hónapja érkezett
Ennek csak egy baja van! Hogy NAGYON RÖVID!!!! Szuper amúgy!Jöhet több ilyen is:)) De szeretném egyszer élőben is látni!
 
 
szalay2 hozzászólása 7 év 3 hónapja érkezett
Ez van, Én sem.
 
 
Horizont hozzászólása 7 év 3 hónapja érkezett
Szia! Sajnos én sem tudom megállni "egyeseket" megjegyzés nélkül, hiába fogadtam meg magamban:)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |