Szlovákia, Körmöcbánya (Kremnica), SzG3

szalay2
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Körmöcbánya (Kremnica), SzG3
Helyszín: Szlovákia, Körmöcbánya (Kremnica), SzG3
Szlovákia
   48,706426   18,917373

 
5 év 5 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Szlovákia, Körmöcbánya (Kremnica), SzG3
2377
2
1
6
0
2011. augusztus 6.
Sziasztok, Gábor vagyok! Lengyelországból hazafelé beugrottunk Körmöcbányába, eddig valahogy mindig elkerültük, vagy elmentünk mellette. Most direkt bementünk a városba és alaposan rosszul jártunk. Pedig a hírneve alapján nem így kellett volna történnie a dolgoknak. Híres bányaváros (aranyat is bányásztak itt), az aranyból pénzt is vertek itt, ez volt a körmöci dukát. 1849-ben a téli hadjárat során határában ütközött meg Görgey a császáriakkal, majd egy bányaátjárón tört át Besztercebánya felé. Most a külső részek irtózatosan le vannak pukkadva, üres, leromlott házak, nagyobb épületek találhatóak itt, kihalt utcákkal, elég rémisztő volt a dolog. Mégis le kellett tenni a kocsit itt, mivel a főtér totálisan fel volt túrva, felújítás címén. Gyakorlatilag nem nagyon lehetett közlekedni a városban (vagy nem mert az ember). Az egész város egy szellemvároshoz hasonlított inkább, mint egy élő helyhez. Látogatók is alig voltak, a vendéglők, presszók üresek. Ráadásul a vár is valami ok miatt zárva volt, így azt csak kívülről tudtuk lefényképezni (zártkörű rendezvény), majd gyorsan eliszkoltunk innen. Egyszer majd biztosan szép, de ez nem most van, valamint a tér a szellemváros mivoltán szerintem nem fog változtatni. Egyébként Zójomnál is volt egy ehhez hasonló "kalandunk", ott a városba délről befutó hidat zárták le felújítás címén és sehogyan sem tudtunk a városba bejutni, mivel a vasúton nem lehetett átkelni sehogy (a déli oldalt teljesen elzárta), meg kellett volna a várost kerülni és észak felől bemenni. Miután keresgéltünk egy csomó időt valami városba bemenő út iránt, ezt is otthagytuk, mivel már voltunk többször Zójomban, csak nektek akartam néhány képet csinálni a városról és a várról. Végül is nem lehet minden Lengyelország (na többek között az ilyenek miatt mentünk a lengyel Tátrába).


Címkék: szlovákia, körmöcbánya, kremnica, vár, templom
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasai...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 5 hónapja érkezett
Sajnos nagyon lepusztult, legalábbis az a rész, ahol parkoltunk. Ahogy elmentünk több város mellett, megdöbbentően romos és lelakott helyeket láttunk.
 
 
Horizont hozzászólása 5 év 5 hónapja érkezett
Milyen érdekes, mi jó pár éve voltunk itt! Szakadt az eső, de akkor még olyan bájos kisvároska volt. Igaz, csak a belvárosban voltunk és a templomba is bemehettünk, nagyon magával ragadott az egész. De lehet, hogy azóta ez is lepusztult mint annyi minden!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |