Egyiptom, Colossi of Memnon/ Memnón- kolosszusok, átkelés a Níluson.

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 11 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Colossi of Memnon/ Memnón- kolosszusok, átkelés a Níluson.
Helyszín: Egyiptom, Colossi of Memnon/ Memnón- kolosszusok, átkelés a Níluson.
Egyiptom
   25,720450   32,610726

 
4 év 7 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Egyiptom, Colossi of Memnon/ Memnón- kolosszusok, átkelés a Níluson.
1138
0
2
5
0
2013. január 1.
Ezen a napon hajókázás volt programon, tehát megcéloztuk a pár méterre folyó Nílust. Tágra nyílt szemmel bámultuk a tükörablakos luxuscirkálót és éppen a feljáratot kerestük mikor beszólt az idegenvezetőnk, hogy - „Ugye milyen szép hajó???... a mienk éppen elötte parkol."...- valóban az árnyékában észre se vettük először a kis nyitott motoros lélekvesztőt! A bolha és elefánt meséje jutott eszembe róla... nekünk most a „bolha" jutott. Igaz csak éppen átszeltük a Nílust vele, erre a rövid útra nem is lett volna érdemes beindítani azt a nagy dög hajót.

Busszal mentünk tovább és megálltunk a Memnón- kolosszusoknál, III. Amenhotep egykori halotti templománál. Hiába volt övé a legszebb és leghatalmasabb halotti templom sajnos a Nílus árterére épült, ami károkat okozott. Végül az i.e 27-ben történt földrengés teljesen lerombolta... az egyik szobor felső részét is ledöntötte, és ettől kezdve, amikor a nap feljött, a felmelegedő kő zenei hangot hallatott. Ahogy Septimus Severus helyreállítatta a ledőlt szobrot Memnón muzsikája örökre elhallgatott. A mögötte lévő megmaradt romokat a helyiek hordták szét az építkezéseikhez. Azért érdekes látvány így is. Mindkét szobor 1000 tonna súlyu, 16 és fél méter magasak, plussz a 2 méteres talapzat.

Fotózás közben odaugrott és átölelte a párom egy arab bácsi, aztán felajánlotta, hogy lefényképez bennünket. Két Eurót nyomtam a kezébe a két kattintásért, aztán erőszakoskodni kezdett, hogy adjak még mert 11 gyereke van... erre odaadtam neki az utolsó 10 Centem. Ezek azthiszik, hogy a túrista= pénzautomata. Férjem meg is jegyezte, hogy itt nem pénzt hanem inkább gumit kéne osztogatni!


Címkék: egyiptom, nílus, látványosság, szobrok

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |