Görögország, K!SS* Sissi kastélya ( Achilleon palota), Kerkyra város/Korfu

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 11 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS* Sissi kastélya ( Achilleon palota), Kerkyra város/Korfu
Helyszín: Görögország, K!SS* Sissi kastélya ( Achilleon palota), Kerkyra város/Korfu
Görögország
   39,562789   19,904488

 
4 év 3 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Görögország, K!SS* Sissi kastélya ( Achilleon palota), Kerkyra város/Korfu
3852
2
1
13
0
2012. szeptember 13.
Délután béreltünk egy Hyundai i10-est, amivel útnak indultunk felfedezni a szigetet. Útközben letértünk a Sissy- kastélyhoz (Achilleion palota). A hét Eurós belépőt sajnálták a többiek, de én mindenképp be akartam menni ha már ott vagyok és megvettem a jegyet. Erzsébet császárné és magyar királyné nyári rezidenciáját érdemes megnézni, mert szerintem nagyon szép, olyan mint egy ékszerdoboz, bár pár termen, egy hálószobán és a nimfák kertjén kívül sok látnivaló (pl kiálítási tárgy) nemigen van. Sőt több ajtó is zárva maradt elöttünk. A lépcsőfeljáró viszont pompőz és a kilátás a tengerre is csodás. Elhiszem, hogy ez volt Sziszi kedvenc helye, mert legtöbbször ide jött feltöltődni… itt én is szivesen elgyengélkedtem volna.

Ismét beültünk az autóba és irány Kerkyra. Most láthattuk világosban is a korfui repteret, ami a világ legrövidebb kifutópályái közé tartozik. Piros lámpát kapnak az autósok a városi utszakaszon, ha egy gép startol, hiszen jól meg tudják keverni a levegőt maguk körül.

A „Régi Erőd“ elött parkoltunk le, amit aztán sikerült is megmásznunk egészen a világítótoronyig. Sajnos a templomban éppen belső munkálatok folytak, ezért be volt zárva. A panoráma viszont megérte a fáradozást, bár a szél majdnem lelökött bennünket a várfalról. Kisgyerekes szülőknek itt nagyon vigyázniuk kell, mert semmi sincs biztosítva és könnyen le lehet bukfencezni a mélybe. Fentről még észrevettük, hogy valami füstöl a hegyekbe, de különösen nem foglalkoztunk vele. Lefelé jövet éppen zárták a vaskaput és már nem engedtek fel senkit.

Szerettem volna még megnézni a nyugati oldalt is, így átszeltük a szigetet és rábukkantunk Paleokastritsa gyönyörű strandjára, ahol az erős hullámzás és felhős idő miatt lemondtunk a csobbanásról, bár hivogatónak tűnt. Szerintem ez a sziklafalakkal övezett türkíz szinű nagyobb öböl Korfu legszebb helye. Hatalmas sziklák meredeznek ki a vízből amiket a tenger faragott a saját izlésére. Mit ne mondjak… nagyon jó izlése van! Felhajtottunk a hegy tetején található étteremhez, hátha le tudjuk fotózni a természeti csodát, de sajnos a fák eltakarták a panorámát.

Visszafelé még megálltunk egy kilátónál, amit a „Császár trónjának" is neveznek. Onnan is majdnem ledobott a szél bennünket, míg a korlátba kapaszkodva azt figyeltük hogyan oltják az erdőtüzet repülőkröl. Na ez volt az a gomolygó füst, amit az erődből láttunk! Rám is jött egy köhögési roham, ugyhogy megálltunk egy rendetlen kisboltnál, ahol egybe volt ömlesztve minden, föleg ócskaságok. Azért szerencsére venni tudtam egy doboz ragacsos- mentholos bonbont és egy kisflakon ásványvizet, ami megmentett a fuldoklási haláltól.

Ezekután bevetettük magunkat a városi sikátorok közé. Táskára vadásztam, de a felhozatal sehogy se tetszett. Végre találtam egyet, ami máig is a kedvencek közé tartozik. A szuvenírboltokban kedvesek az eladók és ha valamiböl többet veszel, még ajándékot is adnak… igaz, én nem is próbáltam alkudozni velük. Míg nézegettem addig a férjecském nyomtattatott magának 6 polót az egyik üzletbe. Szerencsére még időben odaértem és meg tudtam akadályozni, hogy ocsmány zombiefejek is legyenek rajtuk. (A polókat itthon próbálta fel elöször és a hatból kettő lett rá jó. :( Pffff.)

Közben eleredt az eső és zuhogott, mintha dézsából öntenék! A sikátorokban velencéhez hasonló látvány alakult ki, csak úgy hömpölygött a víz... söprűkkel, lapáttal keverték a vizet a házak között. Igaz, velencei stílusban is épült a belváros. Hirtelen megnőtt a kereslet a gumicsizmák és esőkabátok iránt. Kénytelenek voltunk mi is esernyőt venni. Hazafelé a sötétben csakúgy cikáztak a villámok. Én még soha nem láttam ennyi „elektromos kisülést“ az égbolton, mint akkor.

Ebben a szörnyű viharban csak annyi volt a pozitívum, hogy elmosta az erdőtüzet, hiszen nagy kár lenne ezért a zöld szigetért!Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Ildikó Kiss hozzászólása 4 év 2 hónapja érkezett
Horizont: Mi kevésbé mulattunk a szüknyakú polókon, de örülök, hogy megmosolyogtattalak.
 
 
Horizont hozzászólása 4 év 3 hónapja érkezett
:DDDDDD Nagyon jót nevettem megint:) A pólókon pláne :) A hely csodaszép, Sissit szeretjük :)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |