Magyarország, Komárom, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Komárom, SzG3
Helyszín: Magyarország, Komárom, SzG3
Magyarország
   47,740478   18,124318

 
3 év 5 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Komárom, SzG3
1046
0
1
12
0
2014. május 7.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Tulajdonképpen az az érdekes Komáromban, hogy igazából nem is Komáromban járunk, hanem Új-Szőnyben. Az igazi Komárom a szlovák oldalon található, városházástól, belvárosostól. A mi Komáromunk csak 1896 óta viseli a nevet, mikor akkor egyesült a Duna túlpartján lévő várossal. Magával pedig Szőnnyel 1977-ben. Miután 1945 után odaát ragadt Komárom, a maradék nem vette vissza az eredeti nevét, Komárom maradt továbbra is.
Ez az oldal inkább egy mezővároshoz hasonlít, bár a főút mellett azért található néhány panel ház is. De amint ezeket elhagyjuk, csak családi házak találhatóak. Meg az erődök, lévén ezek miatt jönnek ide az emberek, de ezt a témát már korábban kitárgyaltam. Mi van még? A hídról lejövő főutca szóra sem érdemes, pont olyan mint más bevásárló utca, némi vidékies felhanggal. Ami viszont szép (talán idéntől, mert a Panoramio-n még a feltúrás látható), az a Szabadság tér. Nagyon szépen megcsinálták, valahogy esztétikailag is összejött a dolog (szerintem). A tér két oldalán a Polgármesteri Hivatal és a Petőfi Sándor általános iskola épületei találhatóak. Az iskoláról először azt hittem, hogy egy palota, de kiderült, hogy nem. A Polgármesteri Iroda a pompás architektúráján kívül a színével is kitűnik, elég ritkán alkalmazzák. A külseje tökéletesen rendbe lett hozva (belül nem voltam). Innen két sarokra található a horgász tó, ami azért ritkaság egy városon belül. Szépen körbe lehet járni, a partján vadkacsák szunyálnak (ilyet meg csak Puchbergben láttam eddig), a tóban több sziget (nem lehet bemenni oda) és szép nádasok vannak. Nyugalmas csendes hely.
Található még Komáromban egy Jókai mellszobor is, de az "igazi" a túlsó oldalon van, ez egész alakos, lévén Jókai Komáromban született, de ez akkor a túlparti várost jelentette.
Ha megnéztük ez erődöket, akkor esetleg érdemes egy sétát még itt tenni. Ha a régi 1-en elindulunk Tata felé, akkor nemsokára Szőnyben lehetünk (ami Komárom csatolt területe), ott található a Gyürky kastély, erről is írtam korábban.


Címkék: magyarország, komárom,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |