Egyiptom, K!SS*A királyok völgye.

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 11 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS*A királyok völgye.
Helyszín: Egyiptom, K!SS*A királyok völgye.
Egyiptom
   25,740104   32,601231

 
4 év 6 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Egyiptom, K!SS*A királyok völgye.
2968
0
1
3
0
2013. január 1.
A királyok völgyébe (a fáraók és nemesek temetőhelye) nem szabadott fényképezőgépet bevinni. De sok fényképeznivaló nem is volt, mert a falakra festett hieroglifákon kívül különös látnivaló nincs, a három sírkamrából amit megnéztünk csak egyben állt egy szarkofág. Mégis meglepően hat a tágas tér, mert az ember valami szűk kriptára számít először.

Lent sincs hűvös, mert a homokkő beszívja magába a meleget. A legtöbb sírt kirabolták, vagy elvitték a talált kincseket múzeumokba, mint a legutóbb felfedezett Tutankhamon fáraó 5000 db kegytárgyát, amelyet szinte érintetlenül találtak meg 1922-ben. A felfedezőket elérte a fáraó átka, mert álítólag belélegezték a mérgező penészspórákat amibe később belehaltak (legenda?). Tutanhamon sírjának bejáratán a következő felirat állt: „A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát." Nekünk is a lelkünkre kötötték, hogy minél hamarabb forduljunk meg a kamrákban nemcsak a saját egészségünk, hanem a szines falrajzok védelmében is, tehát a be,- és kilélegzett pára miatt.

A környezet viszont filmkulisszákba illö, impozáns a kietlen völgy a gyürt hegyekkel, sziklákkal koszorúzva.
Itt a hegyszorosban eléggé megállt a levegő, szinte perzselt a nap. Mi lehet ott nyáron?? Ki is ittam a vizem és az üres flaskám elegánsan belehajítottam egy szemeteskosárba, ami az egyik sírlejárat alsó lépcsőjén volt. Oldalról úgy nézhettem ki, mint aki éppen meggyalázza egy fáraó temetkezési helyét, mert többen is odamentek felháborodottan és utánanéztek, hogy én hova szórom a szemetet! A következő csoportnál a férjem tette ugyanezt, ismét páran odajöttek árgus szemekkel lellenőrizni a colás doboz landolási helyét. Na ezen elmulattunk egy darabig, míg a többiekre vártunk.

Kifelé ismét felültünk a gumikerekű kisvasútra, de a vezető mellé, mert az oda tuszkolt be bennünket. Mindenképp mellém akart a kis arab pasi ülni és addig el se indult, míg helyet nem cseréltünk a párommal, aztán szorosan az oldalamhoz tapadt. Jól elhülyéskedtünk, aztán az orrunk elé terített két naptól kiszívott képeslapkönyvet avval, hogy „only one Euro"... ( csak egy Euro) én meg rávágtam, hogy „two Euro" (két Euro), ezen aztán úgy meglepődött, hogy majdnem lementünk az útról.

Férjem lecseszett, hogy felverem az árakat ahelyett, hogy lealkudnám, de azért odaadta neki a két Eurót. Én meg simán eltettem mégegy könyvecskét, hogy ez meg akkor ajándék nekem „ for bodycontact" (a testközelség miatt)! Fülig elvigyorgott és ismételgette az út végéig, hogy "jaja bodycontact, bodycontact... nyehehe"...(ez nagyon tetszett neki). Még fényképezkedni is akart velem, de leléptem mielött az is pénzbe került volna.

Az előtérben éppen Mekka felé fordulva imádkozott pár emberke az imaszőnyegeken. Engem párom ismét otthagyott a fenébe míg bementem a mosdóba, mégis minden nehézség nélkül átjutottam a bazársoron elszánt Lara Croft tekintetemnek köszönhetően, mert ha csak egy tétova pillantást vetsz oldalra már el vagy veszve és ha megállsz 10-en vesznek gyürübe és nincs menekvés. A férjecském már a buszba ült és pihegve, kiizzadva mesélte hogyan küzdötte át magát az árusok hadán!


Címkék: egyiptom, királyok völgye, múzeum

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |