Németország, Rust, Európapark

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 26 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 28 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Rust, Európapark
Europapark
Helyszín: Németország, Rust, Európapark
Németország
   48,268905   7,721125

 
4 év 9 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Németország, Rust, Európapark
3165
0
0
8
1
2008. július 5. - 2008. július 6.
Hajnali fél háromkor kelés... fél négykor indulás. Kilenc órán át 800 km ingerszegény autópálya, egy német McDonaldsban elfogyasztott reggeli és háromszor tízperces pisiszünet után végre megláttuk a hullámvasút sziluettjét. Megérkeztünk Rust-ba. Itt található Németország Disneyland-je az Európapark.

Miután elfoglaltuk a tágas és barátságos szobánkat a vendégházban, elindultunk megvenni a kétnapos jegyet. Másnap reggeli után átsétáltunk az Európapark bejáratához és belevetettük magunkat a forgatagba. Egy jótanács: közvetlen a bejárat után balra van a feljáró a park-expressz vasúthoz, érdemes beülni és Spanyolban kiszálni, mert akkor hátulról kezdheted az élményeket és nem kell annyit várni, mert mindenki a bejáratnál tolong. Amúgy mindenhol 10-30 perc a várakozási idö. A nagyobb attrakcióknál lehet 40 perc is!

Lökdösödés viszont nincs sehol és hamar telik az idö, mert közben is van mit nézni. Szerintem minden korosztálynak érdemes ide elkirándulni, de legalább két napra van szükség ha szeretnéd a fontosabb dolgokat látni és kipróbálni. Unatkozni nem fogsz az biztos, mert mindíg van felfedezni- és látni- való. Felvonulások, utcai szinpadok, varieté, lézershow, jégtánc, madárcirkusz...stb. Ajánlom a spanyol Arénában tartott lovagi tornát, ami igazán látványos. A park országok szerint van felosztva és még a Wc-ket is stílusosan, hontipikusan rendezték be. A szállodákat is megnéztük belülröl, kaptunk a hotelbejáratnál egy uv-bélyegzöt a kézfejünkre és bámészkodhattunk kedvünkre. Megittunk a hotelbárban egy kávét és egy Sangriát.

Észre se vettük az idö múlását, mert fiaink egymás után ültettek fel bennünket a különbözö hullámvasútakra, szerkentyükre. Jó idöt fogtunk ki szerencsére, mert egy-két vizes attrakciónál átáztunk kissé. Persze a sok száguldozás után megéhezik az ember, de aztán a sok vendéglö közül nem is tudja hirtelen hol kajáljon. Elsö nap bécsiszeletet ettünk a see-(tó) vendéglöben, második nap becsónakáztunk a kalózok barlangjába, ahonnan az új, varázslatos bambuszvendéglöben kötöttünk ki és thai kaját ettünk pálcikával.

Persze közben se éheztünk, szomjaztunk, mert mindenhol van fagylaltos, üdítös, palacsintás, édességes...stb bodega. Az volt még kellemes, hogy minden belsö helyiség klimatizálva van, így a 4D mozi is, ami egy nagyszerü élmény. Kapsz egy szemüveget és úgy olyan mintha az elötted ülö feje felett úszkálnának a halacskák, érzed az illatokat, a szelet és amikor a jegesmaci tüsszentett akkor jól képen lettél spriccelve. Ne hagyd magad átverni, mert lehet, hogy kívülröl egyszerünek tünik egy bejárat és csak egy tábla jelzi, de ha bemész készülj fel meglepetésekre.

Legnagyobb élmény mindenképpen a Silverstar (ezüstcsillag) névre hallgató hullámvasút. Na itt kellett a legtöbbet is várni. Mindenképpen nyomd jó szorosan combodhoz a biztonsági kapaszkodót, mert az elsö alkalommal én úgy éreztem, hogy kirepülök az ürbe (igaz ott a második kocsiban ültem) becsukott szemmel és görcsösen kapaszkodva. Következö alkalommal biztonságosabban éreztem magam és magasratartott kézzel, nyitott szemmel nagyobb élmény volt a gyorsulás!


Címkék: németország, rust, európapark, vidámpark, hullámvasút, silverstar
Webcím: http://www.europapark.de/lang-de/Home/c1174.html

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |