Lengyelország, Krakkó, Galeria Krakowska, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Krakkó, Galeria Krakowska, SzG3
Helyszín: Lengyelország, Krakkó, Galeria Krakowska, SzG3
Lengyelország
   50,067263   19,946050

 
5 éve érkezett
szalay2 itt volt: Lengyelország, Krakkó, Galeria Krakowska, SzG3
1192
7
2
8
0
2012. augusztus 5.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Még egy téma eszembe jutott Lengyelországgal (és itt most Krakkóval) kapcsolatban. Amit eddig bemutattam az a történelmi helyeket (meg a természeti szépségeket) mutatta be. De azt ne higgyük, hogy lengyel barátaink ne lépnének a fejlődés rögös útjára, az egész ország tele van modern épületekkel (legalábbis amerre jártunk, de ezt most kivetítem az egész országra). Csak azt vettem észre, hogy a történelmi városmagokba még foghíjtelek beépítésre sem engednek be modern épületeket (vagy jól eldugják), pld nem emlékszem arra, hogy a krakkói óvárosban láttam volna egyetlen irodaházat vagy plázát. Ezeket az ilyen helyektől elkülönítve engedik megépíteni. A Galeria Krakowska (amit Krakkó Plázának lehetne "magyarra" fordítani) sincs messze a történelmi magtól, talán 1 km-re. Igazából sok mindent írni nem tudok róla, egy tipikus pláza, csak inkább a lengyelek hozzáállására szerettem volna reflektálni. Annyival bővítették ki a dolgot, hogy praktikusan egybeépítették a krakkói főpályaudvarral, aminek a tetején egy hatalmas parkolót is kiépítettek. Ami viszont érdekes, hogy egyetlen krakkói pláza alatt nem láttam mélygarázs, helyette hatalmas parkoló felületek lettek kialakítva. Az, hogy ezek a modern épületek tetszenek vagy sem, ez mindenki saját ízlésére van bízva.


Címkék: lengyelország, krakkó, páza
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
Horizont hozzászólása 5 éve érkezett
Gábor! Nem mindenki olyan érdeklődő grafomán mint én:) Ráadásul nagyon szeretek dicsérni:) Ha jogos! Ne add fel könyörgöm:))) Ilyen ez a világ és ilyenek az emberek benne:)
 
 
szalay2 hozzászólása 5 éve érkezett
Horizont! Amint látod, ez sem érdekel senkit, rajtad kívül nem szóltak hozzá. De ha megnézem az egyéb aktivitásaimat, gyakorlatilag 0 a hozzászólás, így egy kicsit kezdek elkedvetlenedni, van-e értelme tovább csinálni ezt. Nem tudom, hogy miből adódik ez a közöny, mert látogató még akad, csak meg nem szólal, pontot nem ad (az előbbire lenne igényem az utóbbira nem), pld az Ongo-n vannak olyan svájci beszámolóim, amelyek bőven 2000 látogató felett vannak, de 0 hozzászólással. Tényleg érthetetlen.
 
 
Horizont hozzászólása 5 éve érkezett
Lánykérés?? Nagyon romantikus!:) Tudom, hogy nem a "dicséretért" csinálod, csak úgy írtam az emberekről:) Hasznot én is húzok:DDDD Mivel nem tudok már semerre se elindulni anyagiak miatt (a francba:D)hát itt gyönyörködök, sétálgatok, ismerkedek a világgal és tanulok:) Krakkó tényleg csoda szép lett és irigykedek is:) Köszi a sok mindent!!!
 
 
szalay2 hozzászólása 5 éve érkezett
Szia Horizont! Örülök annak, hogy örömöt tudok szerezni neked a bejegyzéseimmel. Az, hogy nem dicsérnek, különösebben nem érdekel, egyszerűen tényként állapítottam meg (ha ez érdekelne, már régen abbahagytam volna). egy dolgot azért elárulok, amiért érdemes ezt csinálni. Egy! ember volt aki tanácsot kért tőlem, ezt nagyon részletesen el is magyaráztam neki (megváltoztatva az eredet programját, de teljesen), meg is fogadta és a lengyel Tátrában megtörtént a leánykérés, ami miatt az egész volt. Miután minden úgy volt, ahogy én írtam, eszméletlen szép időt fogak ki, meg az egész célkitűzés tökéletesen megvalósult, így legalább egy valaki hasznot húzott belőlem (örömömre) és még a végén meg is köszönte. Több tízezer emberből, akik a beszámolóimat olvasták. Krakkót és a lengyeleket valóban lehet imádni (meg irigyelni)!
 
 
Horizont hozzászólása 5 éve érkezett
Szia Gábor! Először is imádom Krakkót általad:) Még ezt a modernet is!!:) Amiről írsz, roppant érdekes és adatok nélkül is ráéreztem vagyis így gondoltam sok mindent. Általában mindennap benézek ide. Most nem voltam 2 napja! Ami érdekel arra mindig rákattintok. És ha tetszik nem tudom megállni, hogy ne kattintsak rá! Ha meg nagyon, de nagyon tetszik és valami szívemhez nagyon közelállót találok vagy rendkívülit vagy nagyon értékelhetőt akkor még hozzá is szoktam szólni. Eszembe jutott persze már az is, hogy valami hibbant nőnek tartanak sokan, hogy mindig nyomulok. Szóval érdekesek az emberek! Dicsérni nem szeretnek, de tapasztalom máshol is ha cigányos, zsidózós a téma mindjárt több száz hozzászólás van. Ilyen ez a világ. Az, hogy nem igazán szeretik Magyarországot az az Eurovíziós dalfelsztiválon is megmutatkozik minden évben. Jó lenne ha aki ide benéz és teszik amit lát hát tegyen egy mozdulatot és értékelje azt, ha már az illető örömet szerezett nekünk azzal, hogy feltette ide (igényesen ) merre járt akkor mi is szerezzünk egy kis viszont örömet. Kevés az életünkben úgyis ez a jó érzés! Úgyhogy továbbra is hajrá!!!!
 
 
szalay2 hozzászólása 5 éve érkezett
Még egy érdekes adat: 1 bejegyzésre jutó keresések száma (az első 5): Németország: 25,3 Svájc: 10,1 Csehország: 9,8 Ausztria: 7,0 Magyarország: 3,3 Ausztriát az azért erősen ronthatja, hogy mostanában elég sok osztrák témát feltettem és még nem volt idejük kereséseket összegyűjteni (ugyanez vonatkozik a magyar témákra is, de azért látszik az erős lemaradás)
 
 
szalay2 hozzászólása 5 éve érkezett
Amit most írok, az nem függ össze ezzel a bejegyzéssel, csak valami ok miatt (ami előttem sem teljesen világos) arra a következtetésre jutottam, hogy összegezzem az internetes jelenlétem hatásait (ebbe beleértve az Itt voltam-ot is). Aki ismeri internetes aktivitásomat, tudja, hogy beszámolóimat, fényképeimet sok helyen elhelyezem (panoramio, google earth, itt voltam, ongo, blogspot). Ahhoz már eléggé régen, hogy bizonyos konzekvenciákat levonhassak. Először a panoramio (google earth) problémakört szeretném kitárgyalni (azért, mert ez a külföldet is érinti): ehhez persze ismerni kell ezen lapok működési elvét, de mivel ezt eléggé hosszú lenne ezt elmagyarázni, így ezt mellőzőm, de szeretném ha a megállapításaimról tudjátok, ezeket figyelembe vettem: megnéztem a hasonló időpontban feltett fényképeim látogatottságát és arra a sajnálatos megállapításra jutottam, hogy a volt szocialista országok nem nagyon érdeklik a világot, legalább 3-4-szer kevesebben nézték meg az onnan származó képeimet, mint a nyugati országokéból származókat. Ez még abban is megmutatkozik, hogy a Szentgotthárd és környékén készült fényképek esetében is ez az arány, ha határ osztrák oldalán készült képekkel vetjük össze. Néha születik egy-egy kiugróbb képnézés a magyar oldalon is, de ez is arányában ugyanennyivel marad el a nyugati oldaléval szemben. Azt is megállapítottam, hogy a volt szocialista országokon belül is Magyarország lett az utolsó: az én képeim esetében a csehek végeztek az elő helyen, a lengyelek a másodikon, a szlovákok a harmadikon, mi a negyediken, ha a visegrádi négyeket nézzük. Az, hogy ennek mi az oka, nem tudom, lehet hogy nálunk tényleg nincs annyi látnivaló, vagy egyszerűen nem érdekeljük a világot, nem tudom. A másik, a Magyarországnak szánt bejegyzéseim (ez elsősorban Horizontnak szól, aki kifogásolta, hogy nem szólnak hozzá, vagy nem jutalmazzák egyes bejegyzéseimet annak érdemei, vagy hibái szerint. Miután én a dicséretekre sohasem tartottam igényt, ez a téma nem is érdekelt nagyon, de azért kérdéseket fel lehet vetni, az érdekesség kedvéért). Az Ongóra ugyanúgy felteszem a beszámolóimat, mint ide, valamint a Blogspoton is elkészítem azokat, valóban azt tapasztalom, hogy nem igazán reagálnak az emberek, sem írásban, sem pontozásban, pedig már több tízezren megnézték azokat. Miután már több száz beszámolóm, képgalériám van, ez tényleg furcsa lehet, hogy az emberek miért ilyen fukarok akár a dicsérettel, akár letolással (ha jogos). Olyannal már találkoztam (az ONGO-n), hogy egyes embereket kipécéztek, pld. engem, és 1 pontokat adtak a beszámolókra, de az ilyen pszichikai esetekkel sem akarok foglalkozni, mert ezek inkább orvosi esetek. Több száz beszámolót írtam és ezek zöméhez se hozzászólás, se értékelés nem érkezett. Ez egybevág Horizont észrevételével, erre sincs igazán magyarázatom (ennyire közönyösek az emberek?). Ez a két felvetés inkább vitaindító lenne, hogy szerintetek mik lehetnek ezeknek az okai?
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |