Magyarország, Katalinpuszta (Szendehely): Gyadai tanösvény, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
5 hónap 23 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

5 hónap 25 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

5 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

6 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

6 hónap 12 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Katalinpuszta (Szendehely): Gyadai tanösvény, SzG3
Katalinpuszta-Szendehely - Gyadai tanösvény, SzG3
Lili Katalinpusztán (erdei játszótér és tanösvény), SzG3
Helyszín: Magyarország, Katalinpuszta (Szendehely): Gyadai tanösvény, SzG3
Magyarország
   47,850189   19,105804

 
6 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Katalinpuszta (Szendehely): Gyadai tanösvény, SzG3
12891
6
1
28
2
2011. október 31.
Sziasztok, Gábor vagyok! Végre egy olyan hely Mo-n, ahol nem azzal kell kezdeni a dolgot, hogy mi nem tetszett benne. Vác után a 2-es úton kell tovább menni Katalinpuszta-Szendehely-ig, pont a falu végénél, ahol emelkedni kezd a főút, van a tábla kitéve, hogy jobbra kell kanyarodni a parkolóhoz. Itt még kb. 500 m-t kell menni addig, itt sorompó zárja el az utat, és le kell tenni a kocsit. Az elkészült erdei iskola és játszótér annyira friss, hogy a játszóteret már lehet használni, de a múzeumba és az egyéb helyekre még nem lehet bemenni, mivel a végleges átadás-átvételi eljárás nem fejeződött be (ez a 2011 10 31-i állapot!). Van kilátó torony, ebben érdekes animációk a fák működéséről, egyéb jópofa bemutató módszerek (pld. a forgatható tárcsa, stb.). A patak túloldalán van egy kisebbeknek szóló, rövid tanösvény is, ami egy tó körül van kiépítve. Maga a fő tanösvény a patakkal párhuzamosan indul, ehhez előbb egy kapun keresztül fel kell sétálni a gyalogútig, majd balra fordulva követni a zöld T jelzést Az út összesen kb 5-6 km, tehát nem túl megerőltető, egy hétvégi délelőttre nagyon jó, ha nincs az embernek több ideje. Maga a tanösvény olyan szempontból nem egy nagy szám, hogy zömmel abból áll, hogy információs táblák vannak kihelyezve (bár a máshol látottaknál informálisebb, sok lényeges dolgot közölnek), de ami a lényeg, található az úton egy szép függőhíd (magyar viszonylatban elég nagynak számít), billenő fahíd, kiépített pihenőhely. Ami nagyon széppé tette a kirándulást, az a tökéletes idő, valamint az őszi színek voltak. Sütött a nap, szél semmi, kb 15-16 fok, tehát ideális kiránduló idő volt. Remélem a képek valamit visszaadnak ebből. 10-es skálán a túra nehézségét csak valahol 1,5 re lőném be, bárki könnyedén végigcsinálhatja. Hogy azért egy kicsit elégedetlen is legyek, azt az egyet azért nem értettem, hogy miért egyirányú a tanösvény: a tematika nem indokolja, nem olyan, mint pld a Szlovák Paradicsom, ahol a keskeny, létrás, kapaszkodós völgyek ezt indokolnák, az út elég széles, miért csak egy irányba lehet körbemenni? Ettől függetlenül: ajánlom!


Címkék: magyarország, szendehely, katalinpuszta, erdei iskola, tanösvény, játszótér, rét, ősz
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.com/2011/05/utazasai...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 5 év 9 hónapja érkezett
Ma ismét voltunk a katalinpusztai erdei játszótéren, érdekes fejleményekkel. Most nyitva volt a játszótér, az idő is pont olyan volt, amilyennek lenni kellett, csak belépődíjat ne kellett volna fizetni a játszótérhez (azzal kapcsolatban nem lett volna kifogásunk, hogy egy családi jeggyel mondjuk 2 felnőtt és két gyerek bemehetett volna, de mi négyen voltunk, három felnőtt és egy gyerek. Egy felnőtt mit csinálhat a játszótéren, üldögél a padon 500 Ft-ért. Így csak a lányom ment be Lilivel, mi a feleségemmel kintről néztük az egészet, szerintem elég fura). Szerencsére a tanösvény is nagyon érdekelte, így tartalmasan telt el ez a napja is (lásd az új videót!).
 
 
szalay2 hozzászólása 6 év 3 hónapja érkezett
Még négy képet feltöltöttem az unokámról, akivel be szerettünk volna menni a játszótérre (hogy egy kicsit vele is dicsekedjek), viszont nagyon élvezte a bemutatókat, mindegyiket gondosan végigtanulmányozta, mindent megfogott, mindenre felmászott, tette a dolgát, amit egy gyereknek kell.
 
 
szalay2 hozzászólása 6 év 3 hónapja érkezett
Lehet, hogy Ők is munkaszünetet tartottak! Most feltöltöm a mai napon készített kis videómat, ott láthatod, hogy mennyien voltunk, a játszótér meg üres volt!(?). Üdv., Gábor
 
 
Horizont hozzászólása 6 év 3 hónapja érkezett
Hát igen, nem minden melengeti meg a szívem, hiába magyar:) Bezárva?? Idő gyönyörű, munkaszünet, mi kell(ene) még?
 
 
szalay2 hozzászólása 6 év 3 hónapja érkezett
Sajnos mégiscsak tojik a nyuszi mindig valamit: ma (2011. 11. 01., vagyis másnap), családilag visszamentünk ide, hogy az unokám egy jót játsszon a szép játszótéren, de be volt jó alaposan zárva, információ pedig semmi. Ma is több százan voltunk, köztük legalább 50 gyerek és nem lehetett bemenni a játszótérre. Mindenesetre a kicsiknek való tanösvényt végigjártuk vele, nagyon élvezte, az idő is jó volt, legalább ennyi.
 
 
Horizont hozzászólása 6 év 3 hónapja érkezett
Szeretem ha valami magyar és olyan ami megmelengeti a szívem, mert egyszerűen szép hely! Ez olyan! És a fotóid is "olyanok" :))
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |