Csehország, Šternberk, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Šternberk, SzG3
Helyszín: Csehország, Šternberk, SzG3
Csehország
   49,733178   17,301871

 
1 év 3 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Csehország, Šternberk, SzG3
595
5
2
15
0
2016. augusztus 3.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Elérkeztünk a cseh túra utolsó állomásához, ez Šternberk vára. Erről a helyről nem fogok sokat írni.
Maga a kastély a város főterétől nem messze található. Nagyon ősi, az első említés a XIII. századból való. Szokás szerint igen sok kárt szenvedett a történelme során, különösen a harmincéves háború alatt. A XIX. századra már majdnem csak romként "funkcionált". Ekkor már a Liechtenstein-nek birtokában volt és a XX. század elején teljesen felújíttatták egy luxus kastéllyá. Egészen 1945-ig ők birtokolták a kastélyt, ekkor államosították.
Ha a főtér felől jövünk, akkor egy kis kapun keresztül indulhatunk el a kastély felé. Szerencsére a kastély területén minden udvarba be lehet jutni. Sajnos a külső falakon a vakolat már erősen mállik, ráférne egy nagyobb felújítás. Ezzel együtt egy impozáns kastély, érdemes megnézni, ha valaki erre jár. Most is elég sokan voltak, nagyon látogatott hely.


Címkék: csehország, šternberk, sternberk, vár, kastély,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
A képeket természetesen meg lehetne menteni, nem is itt van a probléma. A zöme úgy is meg van. Korábban már gyanús volt a Pa, ezért a beszámolókhoz kb 2 éve csatolom a Fotóalbumokat is, ahol az összes kép ott van, amit azon a helyen készítettem. A probléma ott van, hogy a Pa egy nemzetközi bemutatkozási hely volt és a 10 év munkát nem tudom kimenteni (a feltöltések, a címkézések, a térképeken való elhelyezések, a csoportokba való elhelyezése a képeknek, stb.). Jelenleg a svájci fotókat mentem ki, azokat nem találom otthon sehol és készülnek belőlük a fotóalbumok. Persze megint sok időt kell belefeccölnöm a dologba. Kb még 1 évig működni fog, csak november elejétől nem lehet rá semmit feltölteni. Azért a még elmaradt beszámolókat lassan lassan be fogom pótolni.
 
 
Horizont hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
MC-BUBU! Régen jártál erre üdv neked én örülök ha jössz és hozol valami csodás helyet.
 
 
Horizont hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Gábor! Nem lehet megmenteni 26 ezer fotót? Ez nagyon brutális! Én mindig benézek ahogy tudok és nekem ez egy kikapcsolódás a politikai cirkuszokból. Ha már nem utazhatok.......Úgyhogy én hálásan köszönöm azt a sok szép helyet amit itt bemutattál, nagyon élvezetes és szép helyek. Jó volt megnézni őket (és közben irigykedtem)! Ne add fel! Soha:)
 
 
MC-BUBU hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Üdv! Az én eltűnésemnek kissé más oka van, de néha-néha azért jövök, és feltöltök újabb helyeket illetve pontozgatok.
 
 
szalay2 hozzászólása 1 év 3 hónapja érkezett
Sziasztok! Mostanában egy kicsit ritkábban jelentkeztem, ennek azért némi oka van. Egyrészt egy kicsit (szellemileg) elfáradtam ennyi beszámoló megírásában (ehhez hozzátartozik az egyéb internetes tevékenységem, ami ezzel összefügg, de innen nem látható), valamint azért az is irritál továbbra is, hogy Horizontot leszámítva senki nem szól hozzá a beszámolókhoz (ez egyébként a többi honlapon is így van). Az is nehézkes, hogy új helyeket is be tudjak mutatni, mivel eléggé nehéz már új helyet találnom, ahol még nem voltam (és érdemes bemutatni). Az is nehéz, hogy minden alkalommal kitaláljak valamit, ami érdekes és fenntartja a figyelmet az adott hely iránt. Ezért egyelőre rövidebb beszámolókat fogok írni, elsősorban a vizuális bemutatást fogom előnybe részesíteni (fotók, videók). Az is megroggyantott egy kicsit, hogy most jelentette be a Panoramio, hogy beszünteti működését. Nekem kb 26.000 fotóm fog kukába menni + 10 év komoly munkája (ezek szerint egy Google szolgáltatásra sem lehet számítani, hogy soká fog működni. Jó volt, jó célt szolgált, nem tudom kinek nem kellett). Ez van. Kicsit szabadságolnom kell magamat 8bár ezt teljesen biztosan nem tudom megállni, az eddig elmaradt beszámolókat azért megírom, ahogy lesz rá időm).
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |