Németország, Passau, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
2 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

2 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

2 hónap 27 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 3 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

3 hónap 13 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Passau, SzG3
Helyszín: Németország, Passau, SzG3
Németország
   48,574201   13,472579

 
2 év 1 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Passau, SzG3
784
0
1
21
0
2015. március 22.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Most egy korábbi városlátogatás jön. Goslar felé menet itt tartottam egy nagyobb pihenőt, de eléggé rossz időt fogtam ki. Ausztriában hatalmas felhők lógtak le egészen a talajig, azt hittem, hogy semmit nem fogok Passauból látni. Az internetes képekből pedig az látszott, hogy igen szép város. A fekvése is igen látványos, három folyó torkollik be egy helyen egymásba. Ezt azért lehet így írni, mert bár látszólag a Dunába torkollik be a másik két folyó (az Ilz és az Inn), nem a Duna a legnagyobb vízhozamú folyó, hanem az Inn. Általában a kisebb folyók torkollanak be a nagyobb vízhozamúba, de itt nem így van. A három folyóra utalva nevezik még Passaut a Három folyó városának is.
Az idő rövidsége miatt csak az ún. Régi várost tudtam megnézni, amely a Duna és az Inn között terül el. Az első probléma szokás szerint a parkolás volt. Ezt úgy oldottam, meg, hogy az egyik dolgozó önként vállalta, hogy ott marad a kocsinál és ha jön valami rendőr vagy parkolóőr, akkor odébb viszi a kocsit. A városba is behajtottak kocsik, holott látszólag sétáló utcák voltak. Szóval úgy a német, mind az osztrák parkolási rend továbbra is rejtély marad előttem. Áttanulmányozva a térképet, először a Szent István dómhoz mentem el. Ez a Régi város egyik legmagasabb pontján helyezkedik el. A fő homlokzata előtt egy szép tér található, a templom körül (valamint az egész városrészben) igen kellemes sikátorok találhatóak. Szerencsére a templomot meg lehetett látogatni, a belső kialakítása nagyon szép. Látványosak a stukkók és a freskók. A Dómtól lesétáltam a régi Városházáig, amely a Duna parton helyezkedik el. Itt a Duna eléggé gyors sodrású, dombok közé van beszorítva. Partján több hajókikötő található. A régi Városháza eléggé látványos kialakítású, azonban a színek a sűrű felhőzet miatt nem igazán jöttek elő. A túlparton van a vár, oda most sajnos nem tudtam eljutni. Még egy fél órát sétáltam a város különböző sikátoraiban majd visszamentem a kocsihoz.
Passau egy szép város, de kellett volna hozzá egy kicsit jobb idő és több idő is, mert sok látnivaló van itt. Talán majd máskor.


Címkék: németország, passau, szent istván dóm, városháza, duna,
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |