Magyarország, Penc, Jakus Lajos Cserhátalja Falumúzeum, SzG3

szalay2
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 nap 11 órája érkezett
Horizont: Csodálatos :)

14 nap 1 órája érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

14 nap 1 órája érkezett
Horizont: Milyen szép kis madárka ez a gyurgyalag :)

19 nap 5 órája érkezett
magdinurse: Szia Horizont! :-) Valóban rég jártam az oldalon!Mostanában kevesebb...

26 nap 7 órája érkezett
Horizont: Sajnos ez van nálunk. A Sás tóval is ez volt elhanyagolták, aztán...

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Penc, Jakus Lajos Cserhátalja Falumúzeum, SzG3
Helyszín: Magyarország, Penc, Jakus Lajos Cserhátalja Falumúzeum, SzG3
Magyarország
   47,802908   19,251450

 
3 éve érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Penc, Jakus Lajos Cserhátalja Falumúzeum, SzG3
1382
2
2
8
0
2014. július 27.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Sajnos a tervezett hétvégi programom elmaradt, mivel az előző kutyánk 14 év után az örök vadászmezőkre távozott és egy új keresésével kellett foglalkoznunk. Ez vasárnap estére meg is történt, de e miatt a vasárnap délutáni program elmaradt. Majd talán máskor. De vissza Penchez. Penc már a VI. században lakott volt (szkíták telepedtek meg itt). Igazából nem sok minden érdekeset lehet a faluról elmondani, talán az a legérdekesebb, hogy Petőfi Sándor több alkalommal is ellátogatott ide, anyai nagynénjéhez, Hruz Évához.
A falu talán egyetlen látnivalója, (a szokásos templomokon túl) a Jakus Lajos Cserhátaljai Falumúzeum. Jakus Lajos a falu szülötte, tanár, helytörténész, iskola- és múzeumigazgató, róla nevezték el a múzeumot. Nem a szokásos tájház, szinte azt lehet mondani, hogy egy mini Nemzeti Múzeum (legalábbis a leírás szerint). Van itt minden, ami Pencre vonatkozik, népi emlékeke, kerámiák, bútorok, ipartörténeti emlékek, dokumentumok, stb. Csak egy dolog nem megoldott: hétvégeken csak 13:00 után vannak nyitva. Mi sem tudtuk megnézni, mivel délelőtt járunk erre. Végül is nem olyan nagy baj, mert várhatóan egy másik program, az acsaújlaki kastély megtekintése miatt vélhetően ismét erre fogunk jönni, talán akkor. A belépőjegy nem túl drága (400 Ft/fő/2014), de az 1000 Ft-os fotójegyet egy kicsit sokallottam.
Van még egy érdekes objektum erre ( a falu határában), ez a Kozmikus Geodéziai Obszervatórium. Még azt sem tudtam, hogy egyáltalán létezik. Elolvastam a honlapjukat, igen fontos feladatokat végeznek, de ez nem tartozik ide, akit érdekel nézze meg a honlapot.


Címkék: magyarország, penc, jakus lajos cserhátalja falumúzeum, múzeum
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 3 éve érkezett
Köszönöm! Szerencsére ez most nem viselt meg minket annyira, mint az előző kutya, mert már nagyon rég óta készültünk a sajnálatos eseményre. Az új kutya egy tünemény (ahogy elhoztuk, legalábbis nálunk azonnal szobatiszta lett, még a betonra sem hajlandó ....-ni, csak a fűre, pedig csak 2 hónapos). Úgy néz ki, hogy a cicával is összebarátkoztak, teljesen jól el vannak egymással. Amúgy pont azt teszi, amit egy kölyöknek ilyen korban tennie kell, ezen felül nagyon jól riaszt már most is (minden zajra reagál és az irányt is mutatja), alig ugat, csupa jó tulajdonságot tapasztaltunk. Remélem, a végeredmény is egy nagyon jó kutya lesz. Ha majd lesz kép, akkor megmondom, hol lehet megnézni. Ez valószínűleg a héten meg fog történni, jelenleg az orvosi dolgok intézése folyik, ez a legfontosabb.
 
 
Horizont hozzászólása 3 éve érkezett
Részvétem a kutyusotok miatt! A miénk is már 13 éves! Amúgy szép ez a kis Falumúzeum :)
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |