Csehország, Kroměříž, Květná zahrada (Virágos kert), SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 21 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 23 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 9 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Kroměříž, Květná zahrada (Virágos kert), SzG3
Helyszín: Csehország, Kroměříž, Květná zahrada (Virágos kert), SzG3
Csehország
   49,296730   17,381481

 
2 év 4 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Csehország, Kroměříž, Květná zahrada (Virágos kert), SzG3
852
0
1
21
0
2015. július 21. - 2015. július 22.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Igazából a másik beszámolóhoz is hozzá lehetett volna csapni ezt, de nincs szerves kapcsolatban a kastéllyal és a kastélykerttel, valamint túl sok fotó lett volna egy helyre feltöltve, az talán emészthetetlen lenne.
Mint azt már korábban láttuk, az olomouci püspökök igen gondosan kidolgoztatták az ő pihenési lehetőségeiket. Úgy látszik, hogy a palota és az a melletti hatalmas kert nem volt elegendő a pihenési igényeik kielégítésére.
Az első kellemes meglepetés a parkolónál ér bennünket, ugyanis szokatlan módon ingyenes (egyébként a kert a palotától kb. 1 km-re, úgy 4-5 utcasarokra nyugatra található). A parkba az ún. új bejáraton juthatunk be. A pénztárnál a kastélyban vezetett túrákra is lehet jegyet venni, ami praktikus, mivel időben megvehetjük a jegyet, majd negyed-fél óra alatt átsétálhatunk oda és nem kell a jegyek miatt izgulni.
A kert egyik legszebb része maga a bejárat. Javaslom, hogy innen egyenesen előre menjünk be a kertbe, majd jobbra fordulva a Rotunda felé. A rotunda gazdagon van díszítve freskókkal és található benne egy 25 m magas Foucault inga (ezzel a Föld forgását tudták bizonyítani). Ide külön jegy kell, lehet kombinált jegy formájában is megvenni. A Rotunda és az oszlopsor között található a kert legszebb (ténylegesen virágos) része. Ugyanaz a módszer, mint a kastélykert francia kert részénél: a kontúrokat szögletesre nyírt buxus-sal alakítják ki, majd a belsejét különféle színű virágokkal töltik ki. Ezen a részen több szép szökőkút is található. Az oszlopsor maga 244 m hosszú és 44 ősi isten, mitikus és valós történelmi személy szobrát tartalmazza. Ha szemben állunk az oszlopsorral, akkor a jobb szélénél egy csigalépcsőn felmehetünk a tetejére és ott kb. a feléig elsétálva (eddig építették ki az utat) csodálatos rálátásunk van a kertre. Ha visszatérünk a Rotundához és onnan tovább megyünk a másik vége felé, akkor láthatjuk hogy a kert rekonstrukciója még javában tart. A Google Earth-n látható légi felvételekhez képest már eléggé előre haladta, elkészült két nagy medence szökőkúttal, a madárház, érdekes alakú medencével körbevéve, egy nyúldomb(?!) valamint egy nagy és új üvegház. Ezen a részen van még néhány kertrész, amihez még nem nyúltak hozzá, de biztos vagyok benne, hogy 1-2 éven belül az egész kert el fog készülni. Ha valaki Kromerizbe jön, ne hagyja ki (valószínűleg úgy is ez lesz az egyik ok, amiért ide jön az illető).


Címkék: csehország, kroměříž, květná zahrada, virágos kert, kromeriz
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |