Ausztria, Schärding, a barokk város, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
3 hónap 20 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

3 hónap 22 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

3 hónap 22 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

3 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

4 hónap 8 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Schärding, a barokk város, SzG3
Helyszín: Ausztria, Schärding, a barokk város, SzG3
Ausztria
   48,456651   13,430372

 
2 év 8 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Ausztria, Schärding, a barokk város, SzG3
876
2
1
28
0
2015. március 25.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Az utóbbi időben nem a lustaságom akadályozott meg, hogy a beszámolóimat folytassam, hanem hirtelen el kellett utaznom munka ügyben Németországba. Igen sok képet készítettem, ezek rendezése folyik most. Egy kis előlegként egy a német Passau-hoz közeli kis várost mutatok be.
Igen érdekes az, hogy hogyan maradt meg ilyen állapotban a város. Magáról a történelméről nem fogok sokat írni, a lényeg az, hogy már rég óta egy kereskedő város volt, elhelyezkedése is igen jó, közel a Duna, az Inn partja jó kikötő, itt ment keresztül a salzkammerguti sószállítások zöme a németek felé. A bajok akkor kezdődtek, amikor különböző háborúk után hol a bajoroknak, hol a Habsburgoknak ítélték oda a várost. Végül az osztrákoké lett és hirtelen határvárossá vált. Leállt a kereskedelem zöme, a népek elszegényedtek, így nem tudtak új házakat építeni, maradt a barokk stílusban épült házak tömege. Azt, hogy most miből élnek, nem sikerült kiderítenem, viszont most nem igen lehet elmondani róluk, hogy egy legatyásodott városban laknak. Olyan színparádé van itt, amit máshol szinte nem lehet látni. És minden jó állapotban van. Igen szép az Inn partja is, van hajókikötő is. A túloldal már Németország (én is onnan jöttem át tankolni, kb 60 Ft/l-el olcsóbban kaptam meg a dieselt mint máshol, majd utána visszamentem a német autópályára. Kb 5 km), egy szép kastéllyal a parton, éppen renoválták.
Szerintem szép ami szép!


Címkék: ausztria, scharding, barokk, város
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 1 év 7 hónapja érkezett
Nemrég megint erre jártam, most tudtam fényképeket csinálni Schärdingról a német oldal felől (hátúl levő képek). Innen jól látszik a város nagon szép fekvése az Inn partján.
 
 
Horizont hozzászólása 2 év 8 hónapja érkezett
Hangulatos mesebeli városka! Nagyon szép hely!
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |