Németország, Potsdam, Neuer Garten, Cecilienhof, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 27 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 29 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 29 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 5 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 15 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Potsdam, Neuer Garten, Cecilienhof, SzG3
Helyszín: Németország, Potsdam, Neuer Garten, Cecilienhof, SzG3
Németország
   52,419521   13,070772

 
1 év 6 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Németország, Potsdam, Neuer Garten, Cecilienhof, SzG3
436
2
1
20
0
2016. június 14.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Potsdam egy nagyváros Berlin mellett (lakossága kb. 165.000 fő), amely mindig is nagy szerepet játszott a német történelemben. Hiába volt Berlin a főváros, Potsdam, mint Brandenburg tartomány része, a német militarizmus egyik központja is volt. A császárok is szívesebben tartózkodtak itt, mint a zsúfolt Berlinben. Ha mégis dolguk volt ott, szó szerint csak egy ugrás volt innen a főváros. Potsdam elhelyezkedése fantasztikus, egy tórendszer közepén fekszik számtalan partszakasszal körülvéve.
A potsdami Cecilienhof az ún. Neuer Garden (Új Kertek) része. Maga a kert kb. 105 hektáros volt eredeti állapotában, de jelenleg is hatalmas. Itt is megmutatkozik a német palota és kertépítészet egyik jellegzetessége, igen sok mindent beleépítenek a területbe. Az eredeti cél az volt, hogy egy szép, angol típusú parkot hozzanak létre a tóparton. Ez igencsak jól sikerült, mivel jelenleg is gyönyörűen karban tartva szabadon látogatható.
Én a holland házaknál léptem a kertbe. Ezek a házak a Márványpalota szolgáinak lakóépületeiként szolgáltak. Jó hosszan elsétálva észak felé, elérkeztem a híres Cecilienhof palotához. Ez volt az utolsó, Hohenzollern kastély, ami megépült. II. Vilmos császár építtette angol stílusban a trónörökös pár részére. 1917-ben lett kész. A császár lemondásakor a trónörökös pár is elhagyta a helyet, de később visszakapták és 1945-ig itt éltek. A Cecilienhof a potsdami konferenciáról lett híres, ahol a Szövetséges Hatalmak állapodtak meg a II. VH. lezárásáról. A palotát (szokás szerint) jelenleg felújítják, így elég nehéz volt szép képet készteni róla. A kiállítás látogatható. Visszafelé a Szent tó partján lévő sétányon indultam el. Ez az út vezet az ún. Márvány palotához, amely a tó partján fekszik. A kastély körül is felújítási munkák folytak, de legalább maga a kastély jó látható volt. A kastélytól nem messze található a Piramis, ami jégveremként szolgált. Télen a tó jegéből kivágták a jeget is és itt tárolták. A konyhát éppen felújították, így nem látogatható. A Márvány palota előtt a szokásos francia típusú kert található. A palotától nem messze fellelhető az ilyen helyeken szinte kötelező Orangerie-t is, itt is kiállítások vannak jelenleg. Ez előtt is francia típusú kert található.
Ha valaki komolyan meg akar nézni mindent, igencsak sok időt rá kell szánnia, de megéri!
Ps.: a szokásos fotóalbum a Webcímen keresztül megtekinthető!


Címkék: németország, potsdam, cecilienhof, kastély,
Webcím: http://nemetorszagfotoalbum.blogspot.hu/2016/06/pots...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

 
szalay2 hozzászólása 1 év 6 hónapja érkezett
És még nem láttad a (szerintem) legszebbet: Sanssouci!
 
 
Horizont hozzászólása 1 év 6 hónapja érkezett
Mindenhol olyan szép kertek, parkok vannak, nálunk meg kivágják a fákat :(
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |