Ausztria, K!SS*Szalamander-kisvasút/Schneeberg

Ildikó Kiss
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
4 hónap 24 napja érkezett
Lacus: Mint kiindulási bázis, innen a Villa Puntá-ból mentünk Portorož-ba,...

4 hónap 26 napja érkezett
szalay2: Igen és ez ajánlható mindenkinek, még a túrázást sem nagyon kedvelőknek,...

4 hónap 26 napja érkezett
Horizont: Hát ez nagyon jó lehetett :)

5 hónap 2 napja érkezett
Horizont: Csodálatos :)

5 hónap 12 napja érkezett
Horizont: Ez nagyon érdekes volt, hírét se hallottam eddig. Köszi :)

Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: K!SS*Szalamander-kisvasút/Schneeberg
Helyszín: Ausztria, K!SS*Szalamander-kisvasút/Schneeberg
Ausztria
   47,791780   15,815141

 
4 év 3 hónapja érkezett
Ildikó Kiss itt volt: Ausztria, K!SS*Szalamander-kisvasút/Schneeberg
1399
0
1
10
0
2013. augusztus 18.
Szép napos vasárnap lévén, úgy döntöttünk nem fekszünk el ebéd után a tévé elött, hanem elindulunk a hegyekbe. Délután kettőre már meg is volt a jegyünk a Schneeberg-i Szalamander kisvasútra. Ez egy zöld-sárga foltos fogaskerekű, amivel könnyedén feljuthatunk Alsó- Ausztria legmagasabb hegyére. Aki nem akar két személyre 70 Eurót kiadni, az gyalogosan is megteheti a hegyre vezető utat.

Mi a kényelmesebb, de drágább variációt választottuk. Aznap éppen háremhölgy szabadnap lehetett, mert a vonat tele volt burkával. Tíz lefátyolozott nőre jutott két arab férfi és öt csemete… ha jól számoltam. Felfelé és lefelé úgy érezhettük magunkat, mintha a szöktetés a szerájból mellékszereplői lennénk. Először járhattak itt, mert egész végig a „zölderdőt“ videózták, gondolom az náluk otthon nincs. Mindegyiknél iPhon, LV-táska… erről ennyit.

Csak azért írtam le ilyen részletesen, mert miattuk nem tudtam a tájra koncentrálni felfele, meg aztán lefele se. Fent aztán végre átadhattam magam a természet élvezésének. Gyönyörű ugyanis onnan a panoráma, főleg tiszta időben. Az a kis séta meg se kottyant a csúcskeresztig, az enyhe szintkülömbséget akár még fél lábon ugrálva is megtehettem volna, ha nem néztem volna ki hülyén közben!

A keresztnél kivételesen csak én tartózkodtam és barátnőm, aki engem fényképezett, így igencsak csúcshódító képeim lettek. Fent táblák jelzik, hogy ha erősen meresztgeted a szemeid akkor talán még Sopronig is elláthatsz, hiszen csak 59 km-re van légvonalban. Miután bekortyoltunk egy kis higított szörpöt pár kemény Euróért a vendéglő pultjánál, új erőre kapva elmentünk havat nézni. A kiszolgáló néni szerint még ilyen kevés hó nem volt augusztus közepén az itteni pályafutása alatt, pedig már az ő haja is deres.

Gondoltuk azért egy hógolyóra valót még összekotrunk, így bemerészkedtünk a szögesdróttal elkerített részbe. A kerítés nem azért van, hogy a hófoltokat védje, hanem amiatt, mert vízvédelmi területet fog körbe. Onnan kapja ugyanis Bécs az ivóvizét! Mi kicsit bekoszoltuk a bakancsunkkal az amúgyis piszkosfehér havat és gyúrtunk pár hógolyót. Miután kissé lehültünk, lesétáltunk az állomáshoz.

Ott átmentünk a kaleidoszkópon, ahol videókat vetítenek az állat,- és növényvilágról, stb., onnan kijutottunk a hegyi játszótérre, ami elött éppen a nosztalgia gőzvonat pihent. Felgyalogoltunk az Erzsébet (Sziszi) kápolnához, ahol aztán mi pihentünk egyet a kőfalról nézve hogyan jön értünk a fogaskerekű. Még bekukkantottunk a vendégház retro szobáiba, aztán ismét felszálltunk a kisvasútra. Burkákkal körülvéve tettük meg az utat lefelé is. A Baumgartner állomásnál mindíg megáll a vonat, mert ott lehet állítólag a legfinomabb buktát venni, de mi inkább kihagytuk, hiszen ezen a kiránduláson nem sok kalóriát égettünk.


Címkék: ausztria, kisvasut, schneeberg, kirándulás

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2018 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |