Magyarország, Ferihegy, Repülőgép Emlékpark, SzG3

szalay2
szalay2:
adatlapja
Családfája:
szalay2 még nem készítette el a családfáját.
Legnagyobb családfák
Legújabb hozzászólások
Legtöbbször nézték
Legtöbb szavazat
Bejelentkezés
E-mail: 
Jelszó: 

| Regisztráció | Jelszó? |
 

Legtöbb hely
Legújabb videofilmek
Legtöbb hozzászólás

Megosztás és letöltés: Ferihegy, Repülőgép Emlékpark, SzG3
Helyszín: Magyarország, Ferihegy, Repülőgép Emlékpark, SzG3
Magyarország
   47,427449   19,260932

 
5 év 4 hónapja érkezett
szalay2 itt volt: Magyarország, Ferihegy, Repülőgép Emlékpark, SzG3
1069
0
2
14
0
2012. július 21.
Sziasztok, Gábor vagyok!
Az unokámat nagyon érdeklik a repülőgépek (a kertünkben is mindig megnézi az elszálló gépeket), ezért elhatároztuk, hogy szombaton elmegyünk megnézni a Ferihegyi Repülőteret, majd a repülő skanzent. A repülőtérnél rögtön fennakadtunk az ajtón, a kilátó terasz zárva volt. Némi gutaütéses tánc kis helyen, majd megpróbáltuk oldalról megnézni a repülőteret, de nem igazán működött a dolog. Így átmentünk a repülőgép skanzenbe.
Egy meglehetősen pucér placcon vannak kiállítva a gépek, kitéve az időjárás viszontagságainak, az egész egy esetlegességet sugall. Ezzel együtt jó volt megnézni a gépeket, mivel a 80-as, 90-es években ezekkel igen sokat repültem (IL 18, 1969-ben, TU 134 és TU 154 a jelzett időben). Meg itt volt az AN 2-es is, ezzel repültem többször is Tengizbe a repülőtérről (kb 1,5 órás út volt egy irányba). Ezekbe a gépekbe lehetett bemenni, ill. a TU 154-esnek a pilótafülkéjébe is. Lilinek nagyon tetszett, veszettül rángatta, azt amit rángatni lehetett (hajtómű szabályozás, kormány, még az ablakot is kinyitotta), alig lehetett elrángatni a géptől, a végén még egyszer vissza kellett jönni ide.
Röviden a története:
A szovjet csapatok kivonulásakor kezdődött a dolog, a Budapest Airport kapott egy IL 14-est a szovjet csapatoktól. Még néhány géppel bővült a géppark és bent a repülőtéren a MALÉV hangár mellett tárolták azokat. Egy idő után a BA kiszervezett minden nem üzemeltetési feladatot, így ezeket a gépeket is. Végül alapítványi formában mutatják be a gépeket ezen a területen.
Konklúzió: ha már valaki egyszer kijött a Ferihegyi Repülőtérre valami ok miatt és még nem látta, egyszer talán érdemes megnézni.


Címkék: magyarország, ferihegy, repülőgép, skanzen, tu154, tu134, il18, il14, li2
Webcím: http://utazaskatalogus.blogspot.hu/2011/05/utazasaim...

Közvetlen link:
Térkép beillesztése saját weblapba, blogba: [?]

Új hozzászólás írása előtt be kell jelentkezni!

Még nem érkezett hozzászólás.
Láttad már?
Címke felhő

anglia, ausztria, balaton, budapest, csehország, duna, egyiptom, egypt, erdély, erdő, felső-ausztria, fénylánc, folyó, geocaching, geoláda, görögország, gps útvonal, hegy, horvátország, hotel, hungary, ireland, írország, italia, kastély, kirándulás, látnivaló, lengyelország, linz, london, magyarország, mc-bubu, múzeum, németország, nyaralás, oberösterreich, olasz köztársaság, olaszország, otthon, österreich, park, pécs, reggio lazio, repubblica italiana, rom, roma, róma, románia, rome, spanyolország, strand, svájc, szabadidő, szállítás, sziget, szlovákia, szlovénia, táj, templom, tenger, tengerpart, természet, , tunézia, túra, tündüs & zo-, vár, város, víz, worldwalk

Navigációs hivatkozások kihagyásaKezdőlap » Itt voltam Copyright © 2007-2017 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió | Ügyfélszolgálat |
| Hírek | Facebook | Blog | Oldaltérkép | Sajtószoba | Felhasználási feltételek | Adatvédelem |